Prajitura “Alba ca Zapada” este o prajitura romaneaca ideala pentru mesele festive si evenimente. Este o prajitura extrem de fina care se prepara cu putine ingrediente, ideala pentru a fi incercata de orice gospodina. Se pregateste cu multa rabdare si pasiune, urmand sa fie savurata cu iubire si placere.

Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele si amoniacul. Se adauga faina in ploaie, incorporand usor in intregul amestec pana la formarea aluatului. Se framanta bine si se da deoparte, de preferat la rece, pentru fragezire.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Se scoate aluatul de la frigider si se taie in bucati egale. Cu ajutorul sucitorului se formeaza foi subtiri cu dimensiuni aproximativ egale, care se coc pe rand pe spatele tavii timp de aproximativ 15 minute. Manevrati foile cu grija pentru a nu se rupe.
Se ia un bol in care se adauga 10 linguri de lapte la temperatura camerei alaturi de zahar.
Se pune o cratita pe foc si se adauga intreg laptele ramas, alaturi de amestecul pregatit anterior si putina coaja rasa de lamaie. Compozitia se da deoparte cand crema incepe sa se ingroase. Se adauga margarina, zeama de la o jumatate de lamaie si o esenta aromata de vanilie, omogenizand incontinu.
Se ia o tava de dimensiuni potrivite, cat cuprinde, fie aceeasi tava in care au copt foile si se aseaza foile si crema in straturi. Se imbraca in folie de plastic si se da la rece. Prajitura este numai buna de taiat si de servit dupa 1-2 zile.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele si amoniacul. Se adauga faina in ploaie, incorporand usor in intregul amestec pana la formarea aluatului. Se framanta bine si se da deoparte, de preferat la rece, pentru fragezire.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Se scoate aluatul de la frigider si se taie in bucati egale. Cu ajutorul sucitorului se formeaza foi subtiri cu dimensiuni aproximativ egale, care se coc pe rand pe spatele tavii timp de aproximativ 15 minute. Manevrati foile cu grija pentru a nu se rupe.
Se ia un bol in care se adauga 10 linguri de lapte la temperatura camerei alaturi de zahar.
Se pune o cratita pe foc si se adauga intreg laptele ramas, alaturi de amestecul pregatit anterior si putina coaja rasa de lamaie. Compozitia se da deoparte cand crema incepe sa se ingroase. Se adauga margarina, zeama de la o jumatate de lamaie si o esenta aromata de vanilie, omogenizand incontinu.
Se ia o tava de dimensiuni potrivite, cat cuprinde, fie aceeasi tava in care au copt foile si se aseaza foile si crema in straturi. Se imbraca in folie de plastic si se da la rece. Prajitura este numai buna de taiat si de servit dupa 1-2 zile.
Pofta buna!
