Îți ia ceva timp să faci această bunătate, dar merită cu adevărat.

Gătește în cuptor cârnații, vita, ceapa și usturoiul, la foc mediu, până când se rumesc. Amestecă roșiile zdrobite, pasta de roșii, sosul de roșii și apa. Condimentează cu zahăr, busuioc, semințe de fenicul, ierburi italienești, 1 linguriță de sare, piper și două linguri de pătrunjel tocat. Compoziția trebuie să fie acoperită. Las-o să fiarbă timp de circa o ora și jumătate, amestecând ocazional.
Într-o oală mai mare fierbi apă cu sare. Când începe apa să clocotească este timpul să fierbi pastele de lasagna, timp de circa 8 - 10 minute. Scurge pastele și plimbă-le sub un jet de apă rece. Într-un bol, amestecă brânza ricotta cu ou, pătrunjelul rămas și o jumătate de linguriță de sare.
Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
Pentru montare, întinde o cană și jumătate de sos de carne pe fundul unei tavi de copt). Aranjează 5 paste lungi pe sosul de carne. Întinde o jumătate din amestecul de brânză riccota. Deasupra așează o treime din feliile de brânză mozzarella. Adaugă din nou cu lingura o cană și jumătate de sos de carne peste mozzarella și presară un sfert de cană de parmezan. Repetă straturile, iar deasupra pune mozzarella și parmezanul rămas. Acoperă cu folie, iar pentru a preveni lipirea, asigura-te că folia nu atinge brânza.
Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 25 de minute.
Lasă la răcit timp de 15 minute, înainte de servire.
În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.
Vrei mai multă inspirație? Mai jos poți răsfoi prin toate rețetele noastre
Ingrediente
Indicații
Gătește în cuptor cârnații, vita, ceapa și usturoiul, la foc mediu, până când se rumesc. Amestecă roșiile zdrobite, pasta de roșii, sosul de roșii și apa. Condimentează cu zahăr, busuioc, semințe de fenicul, ierburi italienești, 1 linguriță de sare, piper și două linguri de pătrunjel tocat. Compoziția trebuie să fie acoperită. Las-o să fiarbă timp de circa o ora și jumătate, amestecând ocazional.
Într-o oală mai mare fierbi apă cu sare. Când începe apa să clocotească este timpul să fierbi pastele de lasagna, timp de circa 8 - 10 minute. Scurge pastele și plimbă-le sub un jet de apă rece. Într-un bol, amestecă brânza ricotta cu ou, pătrunjelul rămas și o jumătate de linguriță de sare.
Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
Pentru montare, întinde o cană și jumătate de sos de carne pe fundul unei tavi de copt). Aranjează 5 paste lungi pe sosul de carne. Întinde o jumătate din amestecul de brânză riccota. Deasupra așează o treime din feliile de brânză mozzarella. Adaugă din nou cu lingura o cană și jumătate de sos de carne peste mozzarella și presară un sfert de cană de parmezan. Repetă straturile, iar deasupra pune mozzarella și parmezanul rămas. Acoperă cu folie, iar pentru a preveni lipirea, asigura-te că folia nu atinge brânza.
Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 25 de minute.
Lasă la răcit timp de 15 minute, înainte de servire.
