Opțiuni de imprimare:

Cea mai bună Lasagna din lume

Număr Porții12 ServingsTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 30 minuteTimp total3 ore

Îți ia ceva timp să faci această bunătate, dar merită cu adevărat.

 ½ kg cârnați italieni dulci
 29 kg carne macină de vită
 ½ cană ceapă tocată
 2 căței de usturoi zdrobit
 1 cutie roșii tocate
 2 cutii paste tomate
 2 cutii sos tomate
 ½ cană apă
 2 lingură(i) zahăr alb
 ½ linguriță(e) frunze uscate de busuioc
 ½ linguriță(e) semințe de fenicul
 1 linguriță(e) ierburi italiene
 1 linguriță(e) sau după gust, sare
 ¼ linguriță(e) piper negru măcinat
 4 lingură(i) pătrunjel proaspăt tocat
 12 taitei de lasagna
 1 ou
 29 kg brânză mozzarella felii
 ¾ cană de parmezan ras
 450 gr brânză ricotta
Pasul 1 - Pregătești sosul de carne pentru Cea mai bună Lasagna din lume
1

Gătește în cuptor cârnații, vita, ceapa și usturoiul, la foc mediu, până când se rumesc. Amestecă roșiile zdrobite, pasta de roșii, sosul de roșii și apa. Condimentează cu zahăr, busuioc, semințe de fenicul, ierburi italienești, 1 linguriță de sare, piper și două linguri de pătrunjel tocat. Compoziția trebuie să fie acoperită. Las-o să fiarbă timp de circa o ora și jumătate, amestecând ocazional.

Pasul 2 - Fierbi pastele de Lasagna
2

Într-o oală mai mare fierbi apă cu sare. Când începe apa să clocotească este timpul să fierbi pastele de lasagna, timp de circa 8 - 10 minute. Scurge pastele și plimbă-le sub un jet de apă rece. Într-un bol, amestecă brânza ricotta cu ou, pătrunjelul rămas și o jumătate de linguriță de sare.

Pasul 3 - Pregătești cuptorul
3

Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.

Pasul 4 - Asamblezi Cea mai bună Lasagna din lume
4

Pentru montare, întinde o cană și jumătate de sos de carne pe fundul unei tavi de copt). Aranjează 5 paste lungi pe sosul de carne. Întinde o jumătate din amestecul de brânză riccota. Deasupra așează o treime din feliile de brânză mozzarella. Adaugă din nou cu lingura o cană și jumătate de sos de carne peste mozzarella și presară un sfert de cană de parmezan. Repetă straturile, iar deasupra pune mozzarella și parmezanul rămas. Acoperă cu folie, iar pentru a preveni lipirea, asigura-te că folia nu atinge brânza.

Pasul 5 - Coci lasagna în cuptor
5

Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 25 de minute.

Pasul 6 - Servire Cea mai bună Lasagna din lume
6

Lasă la răcit timp de 15 minute, înainte de servire.

Informații Nutriționale

Porții 12