fbpx

Desert dulce cu malai si iaurt

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateÎncepător

Iti mai amintesti cu cat entuziasm asteptai vacantele la bunica si momentele in care te preintampina cu preparatele ei gustoase?
Astazi facem o incursiune in bucataria bunicii si te ajutam sa pregatesti una dintre retetele ei favorite - desertul cu malai si iaurt. Dulce, savoroasa si mai presus de orice, sanatoasa, de aceasta prajitura se vor indragosti toti membrii familiei.

ShareTweetSalvați

Desert dulce cu malai si iaurt

Număr Porții6 Servings
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

 350 gr malai
 900 gr iaurt
 350 gr zahar
 300 ml ulei
 250 gr faina
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 10 gr praf de copt
 8 oua

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Se pregateste o tava care se tapeteaza cu hartie de copt.
Ulterior, se ia un bol mare in care se mixeaza ouale, zaharul, vanilia, peste care se adauga amestecul de faina de porumb si praf de copt deja omogenizate. Utilizati un mixer pentru a incorpora ingredientele intre ele, adaugand ulterior iaurtul si uleiul. Omogenizati din nou pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate impreuna.

Pasul 3 - Pregatire Desert dulce cu malai si iaurt
3

Turnati aluatul in tava si dati la cuptor pentru aproximativ 50 minute-o ora. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca aluatul este gata sau daca mai trebuie lasat pret de cateva minute.

Pasul 4 - Servire Desert dulce cu malai si iaurt
4

Scoateti prajitura la racorit si pudrati-o cu zahar vanilat pudra. O puteti servi si cu diferite sosuri, creme etc.

Pofta buna!

Ingrediente

 350 gr malai
 900 gr iaurt
 350 gr zahar
 300 ml ulei
 250 gr faina
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 10 gr praf de copt
 8 oua

Indicații

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Se pregateste o tava care se tapeteaza cu hartie de copt.
Ulterior, se ia un bol mare in care se mixeaza ouale, zaharul, vanilia, peste care se adauga amestecul de faina de porumb si praf de copt deja omogenizate. Utilizati un mixer pentru a incorpora ingredientele intre ele, adaugand ulterior iaurtul si uleiul. Omogenizati din nou pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate impreuna.

Pasul 3 - Pregatire Desert dulce cu malai si iaurt
3

Turnati aluatul in tava si dati la cuptor pentru aproximativ 50 minute-o ora. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca aluatul este gata sau daca mai trebuie lasat pret de cateva minute.

Pasul 4 - Servire Desert dulce cu malai si iaurt
4

Scoateti prajitura la racorit si pudrati-o cu zahar vanilat pudra. O puteti servi si cu diferite sosuri, creme etc.

Pofta buna!

Desert dulce cu malai si iaurt