fbpx

Dovlecei umpluti

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Dovleceii sunt printre legumele preferate ale acestui sezon! Sunt ușor de procurat, ușor de digeratși sănătoși,și pot fi gătiți în zeci de combinații. Iar rețeta de dovleac umplut este o alegere aparte, ideală pentru cei care nu au foarte mult timp la dispoziție, dar și pentru cei care adopta de fel un stil de viață sănătos. Iată cât de simplu e de preparat!

ShareTweetSalvați

dovlecei-umpluti-oaleisitigai

Număr Porții4 Servings
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total27 minute

 2 dovlecei
 ardei kapia rosu
 ceapa verde
 rosie
 ardei iute
 verdeata
 branza feta
 cascaval
 sare
 ulei

Pasul 1 - Pregătirea dovleacului
1

Dovleacul se taie pe lungime iar cu ajutorul unei lingure se scoate miezul acestuia. Se asezonează cu puțină sare și se dă deoparte.

Pasul 2 - Pregatirea morcovului
2

Se ia o cratita și se pune pe foc. Se adaugă puțină apăși se pune morcovul ras la fiert.
Ulterior se dă deoparte, iar când acesta s-a răcit se taie cubulețe.

Pasul 3 - Preîncălzirea cuptorului
3

Se preîncalzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 4 - Pregătirea umpluturii
4

Se ia o tigaie, se pune pe foc și se adaugă putin ulei. Miezul de dovleac, morcovul, roșiile și ceapa și ardeiul. Se asezonează cu sare, piper și verdeață. Se călește întregul amestec timp de câteva minute.

Pasul 5 - Pregătirea dovleacului umplut
5

Feliile de dovleac se umplu cu amestecul anterior și se pun într-o tavă. Se presară deasupra acestora piper și brânză feta. Întreaga tavă se înfășoară în folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Nu rămâne decât să scoateți preparatul din cuptor și să vă bucurați de savoarea lui alături de întreaga familie.
Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags

Ingrediente

 2 dovlecei
 ardei kapia rosu
 ceapa verde
 rosie
 ardei iute
 verdeata
 branza feta
 cascaval
 sare
 ulei

Indicații

Pasul 1 - Pregătirea dovleacului
1

Dovleacul se taie pe lungime iar cu ajutorul unei lingure se scoate miezul acestuia. Se asezonează cu puțină sare și se dă deoparte.

Pasul 2 - Pregatirea morcovului
2

Se ia o cratita și se pune pe foc. Se adaugă puțină apăși se pune morcovul ras la fiert.
Ulterior se dă deoparte, iar când acesta s-a răcit se taie cubulețe.

Pasul 3 - Preîncălzirea cuptorului
3

Se preîncalzește cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 4 - Pregătirea umpluturii
4

Se ia o tigaie, se pune pe foc și se adaugă putin ulei. Miezul de dovleac, morcovul, roșiile și ceapa și ardeiul. Se asezonează cu sare, piper și verdeață. Se călește întregul amestec timp de câteva minute.

Pasul 5 - Pregătirea dovleacului umplut
5

Feliile de dovleac se umplu cu amestecul anterior și se pun într-o tavă. Se presară deasupra acestora piper și brânză feta. Întreaga tavă se înfășoară în folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Nu rămâne decât să scoateți preparatul din cuptor și să vă bucurați de savoarea lui alături de întreaga familie.
Pofta buna!

Dovlecei umpluti