Dulceata de dovlecei este inedita si are gust de ananas. Poate ca nu te-ai asteptat sa gasesti o reteta de dulceata din dovleceii care se folosesc de obicei pentru mancarurile sarate, dar lasa-te surprins si experimenteaza aceasta reteta.

Spala dovleceii, decojeste-i si indeparteaza cozile. Taie-i in doua si cu ajutorul unei lingurite extrage semintele din dovlecei. Taie dovleceii in cubulete mici.
Aseaza dovleceii intr-o cratita sau oala si presara peste ei zaharul si zaharul vanilat. Amesteca putin pentru ca zaharul sa patrunda cat mai mult in dovlecei. Stoarce peste dovlecei o jumatate de lamaie. Acopera oala cu un capac si lasa asa timp de 2 ore. Dovleceii vor lasa suc propriu cu ajutorul zaharului.
Aseaza cratita pe foc si lasa la fiert. Dupa ce da in clocot, mai las-o 10 minute si opreste focul. Acopera cratita cu un prosop ud si bine stors, dupa care las-o sa se raceasca timp de o ora, pentru ca dovleceii sa traga siropul in exces.
Urmeaza inca o secventa de fierbere. Cand ajunge la punctul de fierbere, mai lasa dulceata sa clocoteasca inca 8 minute. Amesteca usor in ea. Se va lega si va avea o consistenta mai groasa. Nu lasa dulceata sa fiarba prea mult. Daca siropul devine galbui, inseamna ca a fiert prea mult. Cand este gata, opreste focul si din nou, acopera oala cu un prosop ud si bine stors. Lasa dulceata sa se racoreasca timp de cateva ore.
Cand dulceata este rece, urmeaza sa o pui in borcanele pregatite, curate si sterilizate in prealabil.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Spala dovleceii, decojeste-i si indeparteaza cozile. Taie-i in doua si cu ajutorul unei lingurite extrage semintele din dovlecei. Taie dovleceii in cubulete mici.
Aseaza dovleceii intr-o cratita sau oala si presara peste ei zaharul si zaharul vanilat. Amesteca putin pentru ca zaharul sa patrunda cat mai mult in dovlecei. Stoarce peste dovlecei o jumatate de lamaie. Acopera oala cu un capac si lasa asa timp de 2 ore. Dovleceii vor lasa suc propriu cu ajutorul zaharului.
Aseaza cratita pe foc si lasa la fiert. Dupa ce da in clocot, mai las-o 10 minute si opreste focul. Acopera cratita cu un prosop ud si bine stors, dupa care las-o sa se raceasca timp de o ora, pentru ca dovleceii sa traga siropul in exces.
Urmeaza inca o secventa de fierbere. Cand ajunge la punctul de fierbere, mai lasa dulceata sa clocoteasca inca 8 minute. Amesteca usor in ea. Se va lega si va avea o consistenta mai groasa. Nu lasa dulceata sa fiarba prea mult. Daca siropul devine galbui, inseamna ca a fiert prea mult. Cand este gata, opreste focul si din nou, acopera oala cu un prosop ud si bine stors. Lasa dulceata sa se racoreasca timp de cateva ore.
Cand dulceata este rece, urmeaza sa o pui in borcanele pregatite, curate si sterilizate in prealabil.
Pofta buna!
