fbpx

Gem de piersici

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Aceata reteta gustoasa de gem de piersici suprinde prin aroma sa si culorile verii. Poate fi adaptata la nesfarsit cu o serie de arome diferite – de exemplu, rozmarinul pare o alegere neobisnuita, dar foarte rafinata. Poti incerca sa aromatizezi dulceata si cu seminte de vanilie sau alte condimente, daca vrei sa experimentezi. Reteta este suficienta pentru a umple 1 – 2 borcane de 250 ml.

ShareTweetSalvați

gem de piersici

Număr Porții1 Serving
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

 2 piersici mari
 220 gr zahar
 1 lingură(i) zeama de lamaie

Pasul 1 – Pregateste piersicile
1

Cu ajutorul unui cutit, fa o cruce mica in partea inferioara a fiecarei piersici. Pune-le apoi intr-o oala pentru gatit cu apa clocotita, timp de 30 – 45 secunde, in functie de maturitatea piersicii. Ulterior, le iei cate una si le transferi intr-un bol cu apa inghetata. Decojeste piersicile, taie-le in sferturi si indeparteaza samburii.

Pasul 2 – Pune piersicile la foc cu zaharul
2

Ar trebui sa ai acum circa 300 grame de carne de piersica, fara pielita. Pune piersicile intr-o cratita mica alaturi de zahar si de zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba la foc mic si mesteca pentru a preveni lipirea. Lasi pe foc 20 de minute si elimini orice element nepotrivit care se ridica la suprafata.

Pasul 3 – Testeaza consistenta gemului
3

Ca sa testezi daca gemul este gata si are consistenta dorita, picura un pic de gem pe o placa inghetata din congelator (sau farfurie pe care ai pus-o acolo in prealabil). Pune la frigider pentru cateva minute Daca gemul formeaza o pelicula si nu se prelinge, atunci este gata de transferat in borcane. Daca gemul nu este gata, il mai lasi sa fiarba si testezi din nou.

Pasul 4 – Lasa gemul la racit
4

Cand este gata, lasa dulceata sa se raceasca usor, timp de 15 minute – acest lucru face ca fructele sa se aseze uniform in loc sa pluteasca spre varf, cand transferi gemul in borcane.

Pasul 5 – Pune gemul in borcane
5

Pune gemul in borcanul sterilizat, sigileaza capacul si eticheteaza cu data prepararii. Gemul ar trebui sa fie depozitat intr-un loc rece si intunecat timp de 1 an. Dupa ce deschizi borcanul, se poate pastra in frigider.

Pofta buna!

Ingrediente

 2 piersici mari
 220 gr zahar
 1 lingură(i) zeama de lamaie

Indicații

Pasul 1 – Pregateste piersicile
1

Cu ajutorul unui cutit, fa o cruce mica in partea inferioara a fiecarei piersici. Pune-le apoi intr-o oala pentru gatit cu apa clocotita, timp de 30 – 45 secunde, in functie de maturitatea piersicii. Ulterior, le iei cate una si le transferi intr-un bol cu apa inghetata. Decojeste piersicile, taie-le in sferturi si indeparteaza samburii.

Pasul 2 – Pune piersicile la foc cu zaharul
2

Ar trebui sa ai acum circa 300 grame de carne de piersica, fara pielita. Pune piersicile intr-o cratita mica alaturi de zahar si de zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba la foc mic si mesteca pentru a preveni lipirea. Lasi pe foc 20 de minute si elimini orice element nepotrivit care se ridica la suprafata.

Pasul 3 – Testeaza consistenta gemului
3

Ca sa testezi daca gemul este gata si are consistenta dorita, picura un pic de gem pe o placa inghetata din congelator (sau farfurie pe care ai pus-o acolo in prealabil). Pune la frigider pentru cateva minute Daca gemul formeaza o pelicula si nu se prelinge, atunci este gata de transferat in borcane. Daca gemul nu este gata, il mai lasi sa fiarba si testezi din nou.

Pasul 4 – Lasa gemul la racit
4

Cand este gata, lasa dulceata sa se raceasca usor, timp de 15 minute – acest lucru face ca fructele sa se aseze uniform in loc sa pluteasca spre varf, cand transferi gemul in borcane.

Pasul 5 – Pune gemul in borcane
5

Pune gemul in borcanul sterilizat, sigileaza capacul si eticheteaza cu data prepararii. Gemul ar trebui sa fie depozitat intr-un loc rece si intunecat timp de 1 an. Dupa ce deschizi borcanul, se poate pastra in frigider.

Pofta buna!

Gem de piersici