fbpx

Lapte cu orez

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateÎncepător

Nu ai cum sa uiti laptele cu orez, unul dintre cele mai renumite preparate dulci ale copilariei noastre. Este o reteta simpla si rapida, usor de preparat si care poate fi consumata in orice moment al zilei. In plus, n-ai nevoie de o multime de ingrediente si este usor de realizat de catre oricine.
In cazul in care familia ta se confrunta cu o serie de intolerante, reteta poate fi usor adaptata cu lapte vegetal, ingrediente fara lactoza/gluten etc. Asa ca oricine se poate bucura de un lapte cu orez ca la mama acasa.

ShareTweetSalvați

Număr Porții5 Servings
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

 1 l lapte
 200 gr orez
 100 ml apa
 100 gr zahar
 2 linguriță(e) zahar vanilat (sau esenta)
 1 vârf sare
 1 lingură(i) scortisoara (dupa preferinte)
 migdale, gem, fructe confiate/uscate, topping etc. (pentru servire; dupa preferinte)

Pasul 1 - Pregatirea orezului
1

Orezul se spala cu apa rece in 1-2 ape. Mai apoi se pune intr-o cratita la foc alaturi de apa, dupa care se adauga laptele.
Se da la foc mic si se amesteca din cand in cand.

Pasul 2 - Asezonarea laptelui cu orez
2

Cand bobul de orez este aproape fiert se adauga zaharul, esenta si dupa preferinte, scortisoara. Se lasa pe foc pana cand orezul este fiert (sau aproape fier; acesta se va mai umfla si ulterior, cat se raceste).

Pasul 3 - Servire
3

Adaugati laptele cu orez in pahare sau castronele si serviti-l cu scortisoara, migdale, fructe, topping de fructe etc, dupa propriile preferinte

Pofta buna!

Ingrediente

 1 l lapte
 200 gr orez
 100 ml apa
 100 gr zahar
 2 linguriță(e) zahar vanilat (sau esenta)
 1 vârf sare
 1 lingură(i) scortisoara (dupa preferinte)
 migdale, gem, fructe confiate/uscate, topping etc. (pentru servire; dupa preferinte)

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea orezului
1

Orezul se spala cu apa rece in 1-2 ape. Mai apoi se pune intr-o cratita la foc alaturi de apa, dupa care se adauga laptele.
Se da la foc mic si se amesteca din cand in cand.

Pasul 2 - Asezonarea laptelui cu orez
2

Cand bobul de orez este aproape fiert se adauga zaharul, esenta si dupa preferinte, scortisoara. Se lasa pe foc pana cand orezul este fiert (sau aproape fier; acesta se va mai umfla si ulterior, cat se raceste).

Pasul 3 - Servire
3

Adaugati laptele cu orez in pahare sau castronele si serviti-l cu scortisoara, migdale, fructe, topping de fructe etc, dupa propriile preferinte

Pofta buna!

Lapte cu orez