fbpx

Pateuri cu branza

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateÎncepător

Daca-ti amintesti de vremurile in care regaseai la coltul strazii cele mai delicioase gustari de brutarie, cu siguranta tii minte si prima ta experienta cu dulciurile si gustarile sarate pe care le regaseai aici. Pateurile cu branza nu lipseau nicicum de pe lista noastra de cumparaturi, iar astazi ai ocazia sa-ti reamintesti gustul lor si mai bun pregatindu-le chiar tu in bucataria ta.

ShareTweetSalvați

Număr Porții40 Servings
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

 500 gr foietaj
 400 gr branza (telemea, branza de vaca, cascaval; dupa preferinte)
 2 oua
 1 linguriță(e) sare
 susan, mac, chimen (daca se doreste, dupa preferinte)

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea foietajului
2

Scoate foietajul si lasa-l la temperatura camerei conform instructiunilor de pe ambalaj pana cand acesta devine maleabil.
Taie foietajul in mai multe patrate, in functie de cat de mari iti doresti sa fie pateurile (le poti face patrate sau triunghiulare, dupa preferinte).

Pasul 3 - Pregatirea umpluturii
3

Intr-un bol generos adauga branza, oul si sarea. Omogenizeaza pana cand toate sunt intrepatrunse.

Pasul 4 - Pregatirea pateurilor
4

Pe bucatile decupate de foietaj adaugati cate o lingura de branza (sau cat cuprinde) si marginile ungeti-le cu ou batut. Impaturiti triunghiul apasand bine la capete pentru a evita ca amestecul sa iasa la exterior.

Pasul 5 - Coacere
5

Puneti pateurile pe o tava tapetata cu hartie de copit, ungeti-le si ou batut si presarati dupa preferinte mac/susan/chimen etc. Dati tava la cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute, pana cand devin galben-aurii.

Pofta buna!

Ingrediente

 500 gr foietaj
 400 gr branza (telemea, branza de vaca, cascaval; dupa preferinte)
 2 oua
 1 linguriță(e) sare
 susan, mac, chimen (daca se doreste, dupa preferinte)

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea foietajului
2

Scoate foietajul si lasa-l la temperatura camerei conform instructiunilor de pe ambalaj pana cand acesta devine maleabil.
Taie foietajul in mai multe patrate, in functie de cat de mari iti doresti sa fie pateurile (le poti face patrate sau triunghiulare, dupa preferinte).

Pasul 3 - Pregatirea umpluturii
3

Intr-un bol generos adauga branza, oul si sarea. Omogenizeaza pana cand toate sunt intrepatrunse.

Pasul 4 - Pregatirea pateurilor
4

Pe bucatile decupate de foietaj adaugati cate o lingura de branza (sau cat cuprinde) si marginile ungeti-le cu ou batut. Impaturiti triunghiul apasand bine la capete pentru a evita ca amestecul sa iasa la exterior.

Pasul 5 - Coacere
5

Puneti pateurile pe o tava tapetata cu hartie de copit, ungeti-le si ou batut si presarati dupa preferinte mac/susan/chimen etc. Dati tava la cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute, pana cand devin galben-aurii.

Pofta buna!

Pateuri cu branza