fbpx

Prajitura cu sos de portocale

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Sugestia noastra de astazi este o alegere revigoranta, dar si gustoasa, simplu de pregatit si cu putine ingrediente. Are un parfum care se va resimti pe distante lungi, asa ca ori de cate ori vei apela la aceasta prajitura nu uita sa pregatesti si o portie suplimentara pentru potentialii musafiri.

ShareTweetSalvați

Prajitura cu sos de portocale

Număr Porții6 Servings
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Blat
 500 gr faina
 100 gr zahar
 250 gr unt
 350 ml lapte
 4 oua
 1 plic zahar vanilat
 1 plic praf de copt
 1 linguriță(e) lingurita coaja rasa de lamaie
Sirop
 300 ml apa
 160 gr zahar
 1 lingură(i) esenta de rom
 1 lingură(i) esenta de portocale
 150 ml suc de portocale

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului pentru Prajitura cu sos de portocale
2

Intr-un bol se bate untul cu zaharul, la care se adauga treptat cate un ou si se incorporeaza in compozitie. Se suplimenteaza intregul amestec cu laptele, coaja de lamaie si varful de sare. Apoi se introduce in “ploaie” faina. Compozitia trebuie sa fie usor densa, dar lichida.

Pasul 3 - Coacerea prajiturii
3

Intr-o tava pe masura si tapetata cu hartie de copt se adauga aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca aluatul se lipeste, iar daca acest lucru se intampla mai lasati prajitura in cuptor aproximativ 5-10 minute si repetati procedeul. Ulterior dati-o deoparte la racit.

Pasul 4 - Pregatirea sosului
4

Se ia o cratita in care se adauga zeama de la portocale, esenta, apa si zaharul. Se omogenizeaza si se lasa la foc mic pana se mai ingroasa putin. Ulterior se toarna peste prajitura.

Pasul 5 - Servire Prajitura cu sos de portocale
5

Pentru mai multa savoare o puteti lasa peste noapte la un loc racoros sau cel putin 3 ore pana sosul este bine absorbit.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags,

Ingrediente

Blat
 500 gr faina
 100 gr zahar
 250 gr unt
 350 ml lapte
 4 oua
 1 plic zahar vanilat
 1 plic praf de copt
 1 linguriță(e) lingurita coaja rasa de lamaie
Sirop
 300 ml apa
 160 gr zahar
 1 lingură(i) esenta de rom
 1 lingură(i) esenta de portocale
 150 ml suc de portocale

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului pentru Prajitura cu sos de portocale
2

Intr-un bol se bate untul cu zaharul, la care se adauga treptat cate un ou si se incorporeaza in compozitie. Se suplimenteaza intregul amestec cu laptele, coaja de lamaie si varful de sare. Apoi se introduce in “ploaie” faina. Compozitia trebuie sa fie usor densa, dar lichida.

Pasul 3 - Coacerea prajiturii
3

Intr-o tava pe masura si tapetata cu hartie de copt se adauga aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca aluatul se lipeste, iar daca acest lucru se intampla mai lasati prajitura in cuptor aproximativ 5-10 minute si repetati procedeul. Ulterior dati-o deoparte la racit.

Pasul 4 - Pregatirea sosului
4

Se ia o cratita in care se adauga zeama de la portocale, esenta, apa si zaharul. Se omogenizeaza si se lasa la foc mic pana se mai ingroasa putin. Ulterior se toarna peste prajitura.

Pasul 5 - Servire Prajitura cu sos de portocale
5

Pentru mai multa savoare o puteti lasa peste noapte la un loc racoros sau cel putin 3 ore pana sosul este bine absorbit.

Pofta buna!

Prajitura cu sos de portocale