Sugestia noastra de astazi este o alegere revigoranta, dar si gustoasa, simplu de pregatit si cu putine ingrediente. Are un parfum care se va resimti pe distante lungi, asa ca ori de cate ori vei apela la aceasta prajitura nu uita sa pregatesti si o portie suplimentara pentru potentialii musafiri.

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Intr-un bol se bate untul cu zaharul, la care se adauga treptat cate un ou si se incorporeaza in compozitie. Se suplimenteaza intregul amestec cu laptele, coaja de lamaie si varful de sare. Apoi se introduce in “ploaie” faina. Compozitia trebuie sa fie usor densa, dar lichida.
Intr-o tava pe masura si tapetata cu hartie de copt se adauga aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca aluatul se lipeste, iar daca acest lucru se intampla mai lasati prajitura in cuptor aproximativ 5-10 minute si repetati procedeul. Ulterior dati-o deoparte la racit.
Se ia o cratita in care se adauga zeama de la portocale, esenta, apa si zaharul. Se omogenizeaza si se lasa la foc mic pana se mai ingroasa putin. Ulterior se toarna peste prajitura.
Pentru mai multa savoare o puteti lasa peste noapte la un loc racoros sau cel putin 3 ore pana sosul este bine absorbit.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Intr-un bol se bate untul cu zaharul, la care se adauga treptat cate un ou si se incorporeaza in compozitie. Se suplimenteaza intregul amestec cu laptele, coaja de lamaie si varful de sare. Apoi se introduce in “ploaie” faina. Compozitia trebuie sa fie usor densa, dar lichida.
Intr-o tava pe masura si tapetata cu hartie de copt se adauga aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca aluatul se lipeste, iar daca acest lucru se intampla mai lasati prajitura in cuptor aproximativ 5-10 minute si repetati procedeul. Ulterior dati-o deoparte la racit.
Se ia o cratita in care se adauga zeama de la portocale, esenta, apa si zaharul. Se omogenizeaza si se lasa la foc mic pana se mai ingroasa putin. Ulterior se toarna peste prajitura.
Pentru mai multa savoare o puteti lasa peste noapte la un loc racoros sau cel putin 3 ore pana sosul este bine absorbit.
Pofta buna!
