Ratatouille este o reteta vegana, fara gluten. Este reteta clasica de vara, cu iz italienesc, preparata foarte simplu intr-un vas de gatit. Este plina de legume sanatoase.

Într-un vas mediu la foc mediu, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa și fierbeți până ce ceapa devine moale și translucidă (aproximativ 5 minute).
Adăugați usturoiul, vinetele, dovlecelul și ardeiul gras. Condimentează cu sare, piper și ardei roșu macinat și gătește, amestecând ocazional timp de 5-8 minute.
În oala cu legume, se adaugă roșiile tăiate cubulețe, oțetul de vin roșu și 1/2 cană de apă. Reduceți focul la mic și gătiți acoperit timp de 7-9 minute, până când toate aromele se combină bine. Se scoate de pe foc și se presara parmezan.
Ratatouille se serveste cu pâine sau turte.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Într-un vas mediu la foc mediu, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa și fierbeți până ce ceapa devine moale și translucidă (aproximativ 5 minute).
Adăugați usturoiul, vinetele, dovlecelul și ardeiul gras. Condimentează cu sare, piper și ardei roșu macinat și gătește, amestecând ocazional timp de 5-8 minute.
În oala cu legume, se adaugă roșiile tăiate cubulețe, oțetul de vin roșu și 1/2 cană de apă. Reduceți focul la mic și gătiți acoperit timp de 7-9 minute, până când toate aromele se combină bine. Se scoate de pe foc și se presara parmezan.
Ratatouille se serveste cu pâine sau turte.
Pofta buna!
