fbpx

Rulada cu Nutella

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Majoritatea copiilor iubesc crema de alune, care acum se poate transforma intr-o prajitura de exceptie prin intermediul retetei de astazi. Asa cum v-am obisnui t, si aceasta reteta este extrem de simplu de pregatit, cu doar cateva ingrediente si se poate transforma cu usurinta intr-un adevarat festin pentru intreaga familie. Nu ramane decat s-o adaugi si tu in caietul cu retete si sa te bucuri de ea de fiecare data cand simti nevoia.

ShareTweetSalvați

Rulada cu Nutella

Număr Porții6 Servings
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

 5 oua
 130 gr zahar
 100 gr faina
 15 gr cacao amara
 1 pastaie vanilie
 200 gr Nutella
 100 gr ciocolata neagra
 un praf de sare

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Preincalziti cuptorul la 180 grade Cesius.

Pasul 2 - Pregatirea blatului
2

Separati albusul de galbenusuri si turnati albusurile intr-un bol. Adaugati treptat zaharul peste albusuri si omogenizati cu ajutorul unui mixer pana cand se fac spuma.
Peste galbenusuri adaugati 100g zahar dupa care incorporati spuma de albus. Omogenizati si incorporati esenta de vanilie si faina in floaie astfel incat sa se previna formarea gogoloaselor.
Separati amestecul in doua parti egale. Intr-o parte adaugati un praf de sare si cacao. Omogenizati.

Pasul 3 - Coacerea blatului
3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugati aluatul fara cacao. Uniformizati si dati la cuptor pentru aproximativ 7 minute.
Cand acesta s-a copt adaugati deasupra si blatul de cacao si dati la cuptor pentru alte 9 minute.

Pasul 4 - Montarea ruloului
4

Cand blatul este gata ungeti partea alba cu crema de nutela si rulati. Dati ruloul la frigider pentru aproximativ o ora. Ulterior scoateti-l si taiati in felii cu grosimea de aproximativ 3 cm. Ungeti partea superioara a feliilor cu ciocolata topita pe baie de aburi.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags, ,

Ingrediente

 5 oua
 130 gr zahar
 100 gr faina
 15 gr cacao amara
 1 pastaie vanilie
 200 gr Nutella
 100 gr ciocolata neagra
 un praf de sare

Indicații

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Preincalziti cuptorul la 180 grade Cesius.

Pasul 2 - Pregatirea blatului
2

Separati albusul de galbenusuri si turnati albusurile intr-un bol. Adaugati treptat zaharul peste albusuri si omogenizati cu ajutorul unui mixer pana cand se fac spuma.
Peste galbenusuri adaugati 100g zahar dupa care incorporati spuma de albus. Omogenizati si incorporati esenta de vanilie si faina in floaie astfel incat sa se previna formarea gogoloaselor.
Separati amestecul in doua parti egale. Intr-o parte adaugati un praf de sare si cacao. Omogenizati.

Pasul 3 - Coacerea blatului
3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugati aluatul fara cacao. Uniformizati si dati la cuptor pentru aproximativ 7 minute.
Cand acesta s-a copt adaugati deasupra si blatul de cacao si dati la cuptor pentru alte 9 minute.

Pasul 4 - Montarea ruloului
4

Cand blatul este gata ungeti partea alba cu crema de nutela si rulati. Dati ruloul la frigider pentru aproximativ o ora. Ulterior scoateti-l si taiati in felii cu grosimea de aproximativ 3 cm. Ungeti partea superioara a feliilor cu ciocolata topita pe baie de aburi.

Pofta buna!

Rulada cu Nutella