fbpx

Rulada lui Mos Craciun

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

In intampinarea sarbatorilor de iarna, gospodinele pregatesc cele mai inedite preparate si deserturi. Nici rulada lui Mos Craciun, un desert cremos si savuros nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa festiva. De aceea te vom invata sa-l pregatesti pas cu pas si sa descoperi un nou desert formidabil.

ShareTweetSalvați

Număr Porții1 Serving
Timp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră 35 minute

Aluat
 120 gr faina
 3 oua
 50 gr unt
 1 pliculeț praf de copt
 100 gr zahar
 1 vârf sare
Spuma ciocolata
 1 lingură(i) cacao
 50 gr unt
 50 ml apa
 150 gr zahar
 4 oua
Creme
 90 gr unt
 6 oua
 250 ml frisca lichida
 20 gr cacao
 200 gr ciocolata alba si neagraciocolata cu lapte
 3 foi gelatina
 70 gr zahar
Extra
 Zeama de compot, fructe, fulgi de cocos, frisca, ciocolata

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Intr-un bol sau un castron extrem de generos se creeaza aluatul. Freaca in primul rand gelbenusurile si zaharul pana capata o consistenta de culoare alba. Incorporeaza cele 30 grame de unt topit, cacaua, faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare (la inceput se incorporeaza doua linguri si ulterior restul cantitatii ramase).

Pasul 3 - Coacerea aluatului
3

Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt si unt topit, peste care se intinde si se niveleaza aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute (fa testul scobitorii pentru a te asigura ca aluatul este bine copt inainte de a-l scoate din cuptor).

Pasul 4 - Pregatirea spumei de ciocolata
4

Intr-o craticioara se adauga zaharul si apa care se pun la foc mic, pana cand amestecul capata consistenta unui sirop.
Intr-un castron se bat ouale spuma si se incorporeaza ciocolata topita si untul, cacaua, frisca si siropul.

Pasul 5 - Pregatirea cremei
5

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si in fiecare castron se adauga gelatina impartita egal, cate doua galbenusuri si 30 g unt. Peste ciocolata alba se adauga si o lingura de frisca.
Se fac separat amestecurile spumoase de frisca si albusuri, care se impart in cele trei castroane diferite de ciocolata.

Pasul 6 - Montarea prajiturii
6

Taie pe lung o stricla de plastic in care pozitionezi aluatul pe peretii unei jumatati. Inmoaie aluatul cu putina zeama de compot. Adauga cele trei creme rand pe rand si da prajitura la frigider zece minute. Dupa scoate prajitura si completeaza cu spuma de cacao.
Da din nou prajitura la rece pentru aproximativ 6 ore sau peste noapte si orneaz-o ulterior cu ciocolata, fructe etc.

Pofta buna!

Ingrediente

Aluat
 120 gr faina
 3 oua
 50 gr unt
 1 pliculeț praf de copt
 100 gr zahar
 1 vârf sare
Spuma ciocolata
 1 lingură(i) cacao
 50 gr unt
 50 ml apa
 150 gr zahar
 4 oua
Creme
 90 gr unt
 6 oua
 250 ml frisca lichida
 20 gr cacao
 200 gr ciocolata alba si neagraciocolata cu lapte
 3 foi gelatina
 70 gr zahar
Extra
 Zeama de compot, fructe, fulgi de cocos, frisca, ciocolata

Indicații

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Intr-un bol sau un castron extrem de generos se creeaza aluatul. Freaca in primul rand gelbenusurile si zaharul pana capata o consistenta de culoare alba. Incorporeaza cele 30 grame de unt topit, cacaua, faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare (la inceput se incorporeaza doua linguri si ulterior restul cantitatii ramase).

Pasul 3 - Coacerea aluatului
3

Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt si unt topit, peste care se intinde si se niveleaza aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute (fa testul scobitorii pentru a te asigura ca aluatul este bine copt inainte de a-l scoate din cuptor).

Pasul 4 - Pregatirea spumei de ciocolata
4

Intr-o craticioara se adauga zaharul si apa care se pun la foc mic, pana cand amestecul capata consistenta unui sirop.
Intr-un castron se bat ouale spuma si se incorporeaza ciocolata topita si untul, cacaua, frisca si siropul.

Pasul 5 - Pregatirea cremei
5

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si in fiecare castron se adauga gelatina impartita egal, cate doua galbenusuri si 30 g unt. Peste ciocolata alba se adauga si o lingura de frisca.
Se fac separat amestecurile spumoase de frisca si albusuri, care se impart in cele trei castroane diferite de ciocolata.

Pasul 6 - Montarea prajiturii
6

Taie pe lung o stricla de plastic in care pozitionezi aluatul pe peretii unei jumatati. Inmoaie aluatul cu putina zeama de compot. Adauga cele trei creme rand pe rand si da prajitura la frigider zece minute. Dupa scoate prajitura si completeaza cu spuma de cacao.
Da din nou prajitura la rece pentru aproximativ 6 ore sau peste noapte si orneaz-o ulterior cu ciocolata, fructe etc.

Pofta buna!

Rulada lui Mos Craciun