In intampinarea sarbatorilor de iarna, gospodinele pregatesc cele mai inedite preparate si deserturi. Nici rulada lui Mos Craciun, un desert cremos si savuros nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa festiva. De aceea te vom invata sa-l pregatesti pas cu pas si sa descoperi un nou desert formidabil.

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Intr-un bol sau un castron extrem de generos se creeaza aluatul. Freaca in primul rand gelbenusurile si zaharul pana capata o consistenta de culoare alba. Incorporeaza cele 30 grame de unt topit, cacaua, faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare (la inceput se incorporeaza doua linguri si ulterior restul cantitatii ramase).
Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt si unt topit, peste care se intinde si se niveleaza aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute (fa testul scobitorii pentru a te asigura ca aluatul este bine copt inainte de a-l scoate din cuptor).
Intr-o craticioara se adauga zaharul si apa care se pun la foc mic, pana cand amestecul capata consistenta unui sirop.
Intr-un castron se bat ouale spuma si se incorporeaza ciocolata topita si untul, cacaua, frisca si siropul.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si in fiecare castron se adauga gelatina impartita egal, cate doua galbenusuri si 30 g unt. Peste ciocolata alba se adauga si o lingura de frisca.
Se fac separat amestecurile spumoase de frisca si albusuri, care se impart in cele trei castroane diferite de ciocolata.
Taie pe lung o stricla de plastic in care pozitionezi aluatul pe peretii unei jumatati. Inmoaie aluatul cu putina zeama de compot. Adauga cele trei creme rand pe rand si da prajitura la frigider zece minute. Dupa scoate prajitura si completeaza cu spuma de cacao.
Da din nou prajitura la rece pentru aproximativ 6 ore sau peste noapte si orneaz-o ulterior cu ciocolata, fructe etc.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Intr-un bol sau un castron extrem de generos se creeaza aluatul. Freaca in primul rand gelbenusurile si zaharul pana capata o consistenta de culoare alba. Incorporeaza cele 30 grame de unt topit, cacaua, faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare (la inceput se incorporeaza doua linguri si ulterior restul cantitatii ramase).
Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt si unt topit, peste care se intinde si se niveleaza aluatul. Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute (fa testul scobitorii pentru a te asigura ca aluatul este bine copt inainte de a-l scoate din cuptor).
Intr-o craticioara se adauga zaharul si apa care se pun la foc mic, pana cand amestecul capata consistenta unui sirop.
Intr-un castron se bat ouale spuma si se incorporeaza ciocolata topita si untul, cacaua, frisca si siropul.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si in fiecare castron se adauga gelatina impartita egal, cate doua galbenusuri si 30 g unt. Peste ciocolata alba se adauga si o lingura de frisca.
Se fac separat amestecurile spumoase de frisca si albusuri, care se impart in cele trei castroane diferite de ciocolata.
Taie pe lung o stricla de plastic in care pozitionezi aluatul pe peretii unei jumatati. Inmoaie aluatul cu putina zeama de compot. Adauga cele trei creme rand pe rand si da prajitura la frigider zece minute. Dupa scoate prajitura si completeaza cu spuma de cacao.
Da din nou prajitura la rece pentru aproximativ 6 ore sau peste noapte si orneaz-o ulterior cu ciocolata, fructe etc.
Pofta buna!
