fbpx

Sos de usturoi, reteta libaneza

AutorOalesitigai
Evaluare

Acest sos de usturoi, numit traditional Toum, este des intalnit in restaurantele libaneze si servit alaturi de pui. Contine doar 4 ingrediente: usturoi, ulei, sare si lamaie.

ShareTweetSalvați

sos de usturoi

Număr Porții18 Servings

 1 cana cu catei de usturoi decojiti
 2 linguriță(e) sare kosher
 3 cani ulei
 ½ zeama de lamaie

Pasul 1 – Pregatiti cateii de usturoi
1

Cu un cutit tăiați cățeii de usturoi pe jumătate în lungime și îndepărtați orice parte verde.

Pasul 2 – Pasati cateii de usturoi
2

Transferați căței de usturoi feliați într-un blender și adăugați sare kosher. Mixati timp de un minut până când usturoiul se marunteste. Incorporati si ce ramane pe peretii laterali.

Pasul 3 – Adaugati ulei
3

In timp ce blenderul functioneaza, turnați încet una-două linguri de ulei, apoi opriți-vă și curatati vasul. Continuați să adăugați o altă lingură sau două de ulei până când usturoiul începe să devina cremos.

Pasul 4 – Adaugati zeama de lamaie
4

Cand usturoiul devine o pasta, adaugati din ce in ce mai mult ulei si incepeti sa alternati cu o jumatate de cana de suc de lamaie pana cand incorporati toata cantitatea de ulei si de suc de lamanei. In circa 15 minute ar trebui sa finalizati.

Pasul 5 – Depozitare sos de usturoi, reteta libaneza
5

Transferați sosul într-un recipient de sticlă și acoperiți cu un prosop de hârtie în frigider peste noapte.
A doua zi, înlocuiți prosopul de hârtie cu un capac etanș și păstrați-l la frigider până la 3 luni.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags,

Ingrediente

 1 cana cu catei de usturoi decojiti
 2 linguriță(e) sare kosher
 3 cani ulei
 ½ zeama de lamaie

Indicații

Pasul 1 – Pregatiti cateii de usturoi
1

Cu un cutit tăiați cățeii de usturoi pe jumătate în lungime și îndepărtați orice parte verde.

Pasul 2 – Pasati cateii de usturoi
2

Transferați căței de usturoi feliați într-un blender și adăugați sare kosher. Mixati timp de un minut până când usturoiul se marunteste. Incorporati si ce ramane pe peretii laterali.

Pasul 3 – Adaugati ulei
3

In timp ce blenderul functioneaza, turnați încet una-două linguri de ulei, apoi opriți-vă și curatati vasul. Continuați să adăugați o altă lingură sau două de ulei până când usturoiul începe să devina cremos.

Pasul 4 – Adaugati zeama de lamaie
4

Cand usturoiul devine o pasta, adaugati din ce in ce mai mult ulei si incepeti sa alternati cu o jumatate de cana de suc de lamaie pana cand incorporati toata cantitatea de ulei si de suc de lamanei. In circa 15 minute ar trebui sa finalizati.

Pasul 5 – Depozitare sos de usturoi, reteta libaneza
5

Transferați sosul într-un recipient de sticlă și acoperiți cu un prosop de hârtie în frigider peste noapte.
A doua zi, înlocuiți prosopul de hârtie cu un capac etanș și păstrați-l la frigider până la 3 luni.

Pofta buna!

Sos de usturoi, reteta libaneza