Inspirat din bucataria italiana, unul dintre cele mai iubite deserturi este fara indoiala tiramisu. Insa, de data aceasta v-am pregatit o reteta cu totul si cu totul diferita, aromata, parfumata si fara nicio indoiala, dulce si speciala, potrivita chiar si pentru ocazii speciale.
Pregatiti si voi aceasta prajitura si serviti-o cu toti cei dragi voua.

Intr-un castron generos se adauga capsunile curatate, spalate si taiate in jumatati. Peste acestea se adauga zaharul si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se lasa la “odihnit” timp de 30 minute pentru a se forma un sirop. Ulterior se fuleaza intregul amestec pana se obtine un sirop mai dens.
Se pregateste o tava cu pereti inalti in care se adauga piscoturile trecute individual prin siropul de capsuni. Acest pas se va realiza pana cand s-au distribuit piscoturile insiropate pe intreg fundul tavii.
Intr-un bol se omogenizeaza galbenusurile de ou, cu zaharul si branza mascarpone. Dupa ce ingredientele s-au intrepatruns incorporati si restul de capsune, ciocolata alba, cat si frisca batuta spuma.
Omogenizati din nou.
Turnati aproximativ un sfert din crema obtinuta la pasul anterior peste blatul de piscoturi, pana cand acestea au fost acoperite. Repetati acesti pasi pana cand terminati intreaga cantitate de crema, obtinand aproximativ 4-5 straturi. Ultimul strat trebuie sa fie din crema, pe care sa-l ornati cu felii de capsune si ciocolata alba rasa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Intr-un castron generos se adauga capsunile curatate, spalate si taiate in jumatati. Peste acestea se adauga zaharul si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se lasa la “odihnit” timp de 30 minute pentru a se forma un sirop. Ulterior se fuleaza intregul amestec pana se obtine un sirop mai dens.
Se pregateste o tava cu pereti inalti in care se adauga piscoturile trecute individual prin siropul de capsuni. Acest pas se va realiza pana cand s-au distribuit piscoturile insiropate pe intreg fundul tavii.
Intr-un bol se omogenizeaza galbenusurile de ou, cu zaharul si branza mascarpone. Dupa ce ingredientele s-au intrepatruns incorporati si restul de capsune, ciocolata alba, cat si frisca batuta spuma.
Omogenizati din nou.
Turnati aproximativ un sfert din crema obtinuta la pasul anterior peste blatul de piscoturi, pana cand acestea au fost acoperite. Repetati acesti pasi pana cand terminati intreaga cantitate de crema, obtinand aproximativ 4-5 straturi. Ultimul strat trebuie sa fie din crema, pe care sa-l ornati cu felii de capsune si ciocolata alba rasa.
Pofta buna!
