fbpx

Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Inspirat din bucataria italiana, unul dintre cele mai iubite deserturi este fara indoiala tiramisu. Insa, de data aceasta v-am pregatit o reteta cu totul si cu totul diferita, aromata, parfumata si fara nicio indoiala, dulce si speciala, potrivita chiar si pentru ocazii speciale.
Pregatiti si voi aceasta prajitura si serviti-o cu toti cei dragi voua.

ShareTweetSalvați

Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba

Număr Porții6 Servings
Timp de pregătire35 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 12 minute

 140 gr zahar
 4 oua
 500 gr mascarpone
 200 gr ciocolata alba
 200 gr frisca
 1 lamaie
 550 gr capsune
 250 gr piscoturi

Pasul 1 - Pregatirea siropului
1

Intr-un castron generos se adauga capsunile curatate, spalate si taiate in jumatati. Peste acestea se adauga zaharul si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se lasa la “odihnit” timp de 30 minute pentru a se forma un sirop. Ulterior se fuleaza intregul amestec pana se obtine un sirop mai dens.

Pasul 2 - Pregatirea blatului pentru Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba
2

Se pregateste o tava cu pereti inalti in care se adauga piscoturile trecute individual prin siropul de capsuni. Acest pas se va realiza pana cand s-au distribuit piscoturile insiropate pe intreg fundul tavii.

Pasul 3 - Pregatirea cremei
3

Intr-un bol se omogenizeaza galbenusurile de ou, cu zaharul si branza mascarpone. Dupa ce ingredientele s-au intrepatruns incorporati si restul de capsune, ciocolata alba, cat si frisca batuta spuma.
Omogenizati din nou.

Pasul 4 - Asamblarea prajiturii Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba
4

Turnati aproximativ un sfert din crema obtinuta la pasul anterior peste blatul de piscoturi, pana cand acestea au fost acoperite. Repetati acesti pasi pana cand terminati intreaga cantitate de crema, obtinand aproximativ 4-5 straturi. Ultimul strat trebuie sa fie din crema, pe care sa-l ornati cu felii de capsune si ciocolata alba rasa.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags, ,

Ingrediente

 140 gr zahar
 4 oua
 500 gr mascarpone
 200 gr ciocolata alba
 200 gr frisca
 1 lamaie
 550 gr capsune
 250 gr piscoturi

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea siropului
1

Intr-un castron generos se adauga capsunile curatate, spalate si taiate in jumatati. Peste acestea se adauga zaharul si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se lasa la “odihnit” timp de 30 minute pentru a se forma un sirop. Ulterior se fuleaza intregul amestec pana se obtine un sirop mai dens.

Pasul 2 - Pregatirea blatului pentru Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba
2

Se pregateste o tava cu pereti inalti in care se adauga piscoturile trecute individual prin siropul de capsuni. Acest pas se va realiza pana cand s-au distribuit piscoturile insiropate pe intreg fundul tavii.

Pasul 3 - Pregatirea cremei
3

Intr-un bol se omogenizeaza galbenusurile de ou, cu zaharul si branza mascarpone. Dupa ce ingredientele s-au intrepatruns incorporati si restul de capsune, ciocolata alba, cat si frisca batuta spuma.
Omogenizati din nou.

Pasul 4 - Asamblarea prajiturii Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba
4

Turnati aproximativ un sfert din crema obtinuta la pasul anterior peste blatul de piscoturi, pana cand acestea au fost acoperite. Repetati acesti pasi pana cand terminati intreaga cantitate de crema, obtinand aproximativ 4-5 straturi. Ultimul strat trebuie sa fie din crema, pe care sa-l ornati cu felii de capsune si ciocolata alba rasa.

Pofta buna!

Tiramisu cu capsuni si ciocolata alba