fbpx

Tortellini cu ciuperci

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateÎncepător

Daca esti inspirata deseori de bucataria italiana si mai presus de toate, daca-ti doresti sa adopti un stil alimentar sanatos, aceste tortellini cu ciuperci sunt cea mai potrivita alegere. Le poti consuma in zilele de post, la mesele uzuale daca esti vegetarian sau poti face un mix de tortellini cu carne si ciuperci pentru mesele mixte. Incearca-le si tu si bucura-te de savoarea lor!

ShareTweetSalvați

Număr Porții8 Servings
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

 1 kg ciuperci
 800 gr tortellini cu branza (cu aroma upa preferinte)
 57 gr unt
 2 lingură(i) ulei de masline
 1 vârf sare
 1 vârf piper
 1 lingură(i) sos de soia
 1 lingură(i) sos Worchestershire
 1 legatura ceapa verde
 1 linguriță(e) cimbru proaspat sau uscat
 1 vârf salvie

Pasul 1 - Pregatirea ciupercilor
1

Spala ciupercile si curata-le de coaja, respectiv de marginea pufoasa de sub palarie. Spala-le inca o data si taie-le feliute sau cubulete.

Pasul 2 - Pregatirea pastelor
2

Pune o cratita cu apa si un praf de sare la fiert, in care sa adaugi tortellinele preferate pe care sa le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pasul 3 - Pregatirea sosului
3

Pune o tigaie la foc mic in care sa adaugi untul. Cand acesta s-a topit, adauga uleiul de masline si ciupercile, dupa care asezoneaza cu sare si piper. Amesteca ciupercile din cand in cand si lasa tigaia pe foc pana cand acestea isi schimba culoarea si devin usor maronii.
Completeaza cu sos Worcestershire, cimbru, frunze de salvie si jumatate din cantitatea de ceapa verde. Mai lasa amestecul 1-2 minute pe foc omogenizand ingredientele impreuna astfel incat sa se intrepatrunda toate ingredientele.

Pasul 4 - Servire
4

In tigaia cu sosul de ciuperci adauga tortellinele cand sunt gata si mai lasa-le cateva minute pe foc. Dupa care transfera portia dorita in farfurie si serveste pastele cu branza raza si/sau ceapa verde si salvie.

Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg ciuperci
 800 gr tortellini cu branza (cu aroma upa preferinte)
 57 gr unt
 2 lingură(i) ulei de masline
 1 vârf sare
 1 vârf piper
 1 lingură(i) sos de soia
 1 lingură(i) sos Worchestershire
 1 legatura ceapa verde
 1 linguriță(e) cimbru proaspat sau uscat
 1 vârf salvie

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea ciupercilor
1

Spala ciupercile si curata-le de coaja, respectiv de marginea pufoasa de sub palarie. Spala-le inca o data si taie-le feliute sau cubulete.

Pasul 2 - Pregatirea pastelor
2

Pune o cratita cu apa si un praf de sare la fiert, in care sa adaugi tortellinele preferate pe care sa le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pasul 3 - Pregatirea sosului
3

Pune o tigaie la foc mic in care sa adaugi untul. Cand acesta s-a topit, adauga uleiul de masline si ciupercile, dupa care asezoneaza cu sare si piper. Amesteca ciupercile din cand in cand si lasa tigaia pe foc pana cand acestea isi schimba culoarea si devin usor maronii.
Completeaza cu sos Worcestershire, cimbru, frunze de salvie si jumatate din cantitatea de ceapa verde. Mai lasa amestecul 1-2 minute pe foc omogenizand ingredientele impreuna astfel incat sa se intrepatrunda toate ingredientele.

Pasul 4 - Servire
4

In tigaia cu sosul de ciuperci adauga tortellinele cand sunt gata si mai lasa-le cateva minute pe foc. Dupa care transfera portia dorita in farfurie si serveste pastele cu branza raza si/sau ceapa verde si salvie.

Pofta buna!

Tortellini cu ciuperci