Daca esti inspirata deseori de bucataria italiana si mai presus de toate, daca-ti doresti sa adopti un stil alimentar sanatos, aceste tortellini cu ciuperci sunt cea mai potrivita alegere. Le poti consuma in zilele de post, la mesele uzuale daca esti vegetarian sau poti face un mix de tortellini cu carne si ciuperci pentru mesele mixte. Incearca-le si tu si bucura-te de savoarea lor!

Spala ciupercile si curata-le de coaja, respectiv de marginea pufoasa de sub palarie. Spala-le inca o data si taie-le feliute sau cubulete.
Pune o cratita cu apa si un praf de sare la fiert, in care sa adaugi tortellinele preferate pe care sa le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pune o tigaie la foc mic in care sa adaugi untul. Cand acesta s-a topit, adauga uleiul de masline si ciupercile, dupa care asezoneaza cu sare si piper. Amesteca ciupercile din cand in cand si lasa tigaia pe foc pana cand acestea isi schimba culoarea si devin usor maronii.
Completeaza cu sos Worcestershire, cimbru, frunze de salvie si jumatate din cantitatea de ceapa verde. Mai lasa amestecul 1-2 minute pe foc omogenizand ingredientele impreuna astfel incat sa se intrepatrunda toate ingredientele.
In tigaia cu sosul de ciuperci adauga tortellinele cand sunt gata si mai lasa-le cateva minute pe foc. Dupa care transfera portia dorita in farfurie si serveste pastele cu branza raza si/sau ceapa verde si salvie.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Spala ciupercile si curata-le de coaja, respectiv de marginea pufoasa de sub palarie. Spala-le inca o data si taie-le feliute sau cubulete.
Pune o cratita cu apa si un praf de sare la fiert, in care sa adaugi tortellinele preferate pe care sa le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pune o tigaie la foc mic in care sa adaugi untul. Cand acesta s-a topit, adauga uleiul de masline si ciupercile, dupa care asezoneaza cu sare si piper. Amesteca ciupercile din cand in cand si lasa tigaia pe foc pana cand acestea isi schimba culoarea si devin usor maronii.
Completeaza cu sos Worcestershire, cimbru, frunze de salvie si jumatate din cantitatea de ceapa verde. Mai lasa amestecul 1-2 minute pe foc omogenizand ingredientele impreuna astfel incat sa se intrepatrunda toate ingredientele.
In tigaia cu sosul de ciuperci adauga tortellinele cand sunt gata si mai lasa-le cateva minute pe foc. Dupa care transfera portia dorita in farfurie si serveste pastele cu branza raza si/sau ceapa verde si salvie.
Pofta buna!
