fbpx

Turn de ciocolata cu frisca si capsuni

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Ciocolata este unul dintre elementele afrodiziatice din alimentatie care ar putea cu usurinta sa deschida o noapte romantica palpitanta sau sa va invaluie intr-o stare de bine la ocazii speciale. Un turn de ciocolata cu frisca si capsuni este una dintre cele mai simple retete festive pe care o va adora intreaga familie. Iata cum se pregateste.

ShareTweetSalvați

Turn de ciocolata cu frisca si capsuni

Număr Porții4 Servings
Timp de pregătire25 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total55 minute

 200 gr ciocolata neagra
 200 ml frisca lichida
 200 gr capsune
 zahar pudra

Pasul 1 - Pregatirea foilor de ciocolata
1

Se ia o cratita care se umple generos cu apa si se pune la foc. Cand aceasta a dat in clocot adaugati un vas in apa la care fundul sa se aseze deasupra apei. Adaugati bucatelele de ciocolata si amestecati pana cand ciocolata s-a topit complet.
Se pregateste o tava de copt (puteti executa operatiunea si pe spatele tavii) in care adaugati hartie de copt si ciocolata in strat maxim de 2 mm. Se da la rece timp de treizeci de minute dupa care se taie cu grija in bucati dreptunghiulare.

Pasul 2 - Pregatire frisca pentru Turn de ciocolata cu frisca si capsuni
2

Frisca lichida scoasa de la frigider se bate energic cu ajutorul unui tel sau cu ajutorul unui mixer pana cand capata consistenta necesara. Pentru a fi siguri de rezistenta acesteia puteti adauga si 1-2 plicuri de intaritor.

Pasul 3 - Crearea turnului pentru Turn de ciocolata cu frisca si capsuni
3

Pe o bucata de ciocolata se aseaza un strat de frisca si cateva capsuni curatate, spalate si taiate cubulete sau felii. Se repeta operatiunea pana cand ati terminat toate ingredientele, decoranduse cu frisca, fructe taiate si chiar si un buchetel de menta proaspata.

Pofta buna!

Ingrediente

 200 gr ciocolata neagra
 200 ml frisca lichida
 200 gr capsune
 zahar pudra

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea foilor de ciocolata
1

Se ia o cratita care se umple generos cu apa si se pune la foc. Cand aceasta a dat in clocot adaugati un vas in apa la care fundul sa se aseze deasupra apei. Adaugati bucatelele de ciocolata si amestecati pana cand ciocolata s-a topit complet.
Se pregateste o tava de copt (puteti executa operatiunea si pe spatele tavii) in care adaugati hartie de copt si ciocolata in strat maxim de 2 mm. Se da la rece timp de treizeci de minute dupa care se taie cu grija in bucati dreptunghiulare.

Pasul 2 - Pregatire frisca pentru Turn de ciocolata cu frisca si capsuni
2

Frisca lichida scoasa de la frigider se bate energic cu ajutorul unui tel sau cu ajutorul unui mixer pana cand capata consistenta necesara. Pentru a fi siguri de rezistenta acesteia puteti adauga si 1-2 plicuri de intaritor.

Pasul 3 - Crearea turnului pentru Turn de ciocolata cu frisca si capsuni
3

Pe o bucata de ciocolata se aseaza un strat de frisca si cateva capsuni curatate, spalate si taiate cubulete sau felii. Se repeta operatiunea pana cand ati terminat toate ingredientele, decoranduse cu frisca, fructe taiate si chiar si un buchetel de menta proaspata.

Pofta buna!

Turn de ciocolata cu frisca si capsuni