Deserturile simple si aromate sunt fix alegerea de care ai nevoie intr-o zi friguroasa sau chiar de sarbatori.
Vafele cu rom sunt usor de pregatit, cu putine ingrediente, si le poti servi in toiul diminetii alaturi de cafeaua ta preferata sau drept gustare intre mese.
Asa ca trebuie sa incerci si tu aceasta reteta care-ti va aminti putin de vafele din copilarie.

In functie de forma pe care o veti folosi si de modul ei de utilizare, adesea poate fi necesar sa preincalziti forma la o temperatura prestabilita sau sa presetati temperatura preferata. Daca utilizezi un aparat de gofre cu temperatura reglabila, te poti folosi de temperatura cea mai mica sau de cea medie astfel incat aparatul sa fie pregatit in momentul in care ai terminat aluatul de pregatit.
Intr-un bol se bat ouale spuma cu un praf de sare si zahar. Untul se topeste si ulterior se lasa la racit, dupa care se adauga peste amestecul de oua batute. Se completeaza cacaua si faina cernuta in ploaie si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pentru a preveni formarea cocoloaselor. Se incorporeaza si laptele la temperatura camerei, respectiv nuca macinata si romul.
In functie de diametrul dorit si de modul in care prepara dispozitivul tau vafele, adauga 1-2 linguri din amestec in aparat si lasa vafele la copt timp de cateva minute. Ulterior da-le deoparte si continua procesul pana ai terminat intregul amestec.
Poti servi gofrele pudrate cu zahar pudra, cu si mai multa nuca macinata, cu compot, frisca, topping etc.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
In functie de forma pe care o veti folosi si de modul ei de utilizare, adesea poate fi necesar sa preincalziti forma la o temperatura prestabilita sau sa presetati temperatura preferata. Daca utilizezi un aparat de gofre cu temperatura reglabila, te poti folosi de temperatura cea mai mica sau de cea medie astfel incat aparatul sa fie pregatit in momentul in care ai terminat aluatul de pregatit.
Intr-un bol se bat ouale spuma cu un praf de sare si zahar. Untul se topeste si ulterior se lasa la racit, dupa care se adauga peste amestecul de oua batute. Se completeaza cacaua si faina cernuta in ploaie si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pentru a preveni formarea cocoloaselor. Se incorporeaza si laptele la temperatura camerei, respectiv nuca macinata si romul.
In functie de diametrul dorit si de modul in care prepara dispozitivul tau vafele, adauga 1-2 linguri din amestec in aparat si lasa vafele la copt timp de cateva minute. Ulterior da-le deoparte si continua procesul pana ai terminat intregul amestec.
Poti servi gofrele pudrate cu zahar pudra, cu si mai multa nuca macinata, cu compot, frisca, topping etc.
Pofta buna!
