Daca va este dor de un desert ca la bunica acasa, aceasta reteta este perfecta pentru a aduce la voi acasa putin din parfumul dulce al copilariei.
Vafele for iesi extrem de fragede si gustoase, iar noi va vom invata cum sa pregatiti pas cu pas cele mai bune vafe umplute, pe care le puteti servi oricand dupa bunul plac sau in zilele de sarbatoare.

Se ia o tava si se pune pe foc, in care se adauga untul la topit. Ulterior acesta se transfera intr-un bol, in care se adauga si zaharul, ouale si faina. Se omogenizeaza pana se incorporeaza toate ingredientele impreuna.
Pentru umplerea vafelor vom folosi nuci coapte, care se vor coace timp de cateva minute trase intr-o tigaie, la foc mic.
Dupa incalzirea aparatului de vafe se adauga rand pe rand cate o lingura de aluat si se inchide aparatul pret de un minut, pana la coacerea acesteia. Se procedeaza in acelasi mod pentru fiecare vafa, pana la terminarea aluatului.
Dupa ce vafele au fost scoase din aparat se ruleaza cat sunt calde sub forma unui con.
Se ia o cratita si se pune la foc mic, in care se adauga laptele condensat si untul. Se omogenizeaza incontinuu pana cat aceasta capata consistenta. Se pot incorpora si cateva nuci pisate, daca se doreste.
In fiecare con se va adauga cu lingura sau cu ajutorul unui pos umplutura cat cuprinde. Se presara din nucile maruntite. Et voila!
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Se ia o tava si se pune pe foc, in care se adauga untul la topit. Ulterior acesta se transfera intr-un bol, in care se adauga si zaharul, ouale si faina. Se omogenizeaza pana se incorporeaza toate ingredientele impreuna.
Pentru umplerea vafelor vom folosi nuci coapte, care se vor coace timp de cateva minute trase intr-o tigaie, la foc mic.
Dupa incalzirea aparatului de vafe se adauga rand pe rand cate o lingura de aluat si se inchide aparatul pret de un minut, pana la coacerea acesteia. Se procedeaza in acelasi mod pentru fiecare vafa, pana la terminarea aluatului.
Dupa ce vafele au fost scoase din aparat se ruleaza cat sunt calde sub forma unui con.
Se ia o cratita si se pune la foc mic, in care se adauga laptele condensat si untul. Se omogenizeaza incontinuu pana cat aceasta capata consistenta. Se pot incorpora si cateva nuci pisate, daca se doreste.
In fiecare con se va adauga cu lingura sau cu ajutorul unui pos umplutura cat cuprinde. Se presara din nucile maruntite. Et voila!
Pofta buna!
