Drobul este un preparat traditional care accesorizeaza in general masa de Paste, dar in aceasta varianta este gandit special pentru Craciun. E usor sa prepari drob din carne de porc, asa ca merita sa incerci aceasta reteta anul acesta.

Pui pe foc o oala cu 2 litri de apa. Adaugi carnea si o lingurita de sare. Lasi apoi sa fiarba carnea pana cand devine frageda.
Intre timp, incalzesti cuptorul.
Cand carnea este gatita, opresti focul, o scoti din oala si o lasi la racit, astfel incat sa o poti taia in bucati mai mici.
Carnea astfel taiata, impreuna cu verdeturile (patrunjel si leustean, ceapa si usturoi) se toaca la masina sau la robotul de bucatarie.
Compozitiei obtinute i se adauga apoi ouale crude, boia de ardei, sare, piper si cimbru uscat. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol suficient de mare.
Ungi doua tavi de cozonac de dimensiune medi. Adaugi in fiecare cate un strat din compozitia cu carne, dupa care asezi 3 oua intregi, fierte, curatate de coaja. Deasupra, asezi inca un strat de carne cu condimente.
Introduci tavile cu drob in cuptor si lasi sa se gateasca foarte bine carnea.
Cand drobul este bine copt, tavile se scot din cuptor. Drobul se aseaza pe un gratar pentru a se racori. Se serveste rece si se poate pastra la frigider mai multe zile. Cand se incheaga, poate fi taiat cu usurinta in felii.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Pui pe foc o oala cu 2 litri de apa. Adaugi carnea si o lingurita de sare. Lasi apoi sa fiarba carnea pana cand devine frageda.
Intre timp, incalzesti cuptorul.
Cand carnea este gatita, opresti focul, o scoti din oala si o lasi la racit, astfel incat sa o poti taia in bucati mai mici.
Carnea astfel taiata, impreuna cu verdeturile (patrunjel si leustean, ceapa si usturoi) se toaca la masina sau la robotul de bucatarie.
Compozitiei obtinute i se adauga apoi ouale crude, boia de ardei, sare, piper si cimbru uscat. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol suficient de mare.
Ungi doua tavi de cozonac de dimensiune medi. Adaugi in fiecare cate un strat din compozitia cu carne, dupa care asezi 3 oua intregi, fierte, curatate de coaja. Deasupra, asezi inca un strat de carne cu condimente.
Introduci tavile cu drob in cuptor si lasi sa se gateasca foarte bine carnea.
Cand drobul este bine copt, tavile se scot din cuptor. Drobul se aseaza pe un gratar pentru a se racori. Se serveste rece si se poate pastra la frigider mai multe zile. Cand se incheaga, poate fi taiat cu usurinta in felii.
Pofta buna!
