fbpx

Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateÎncepător

Sunteti in cautarea unui desert deosebit? Nu aveti cum sa dati gres optand astazi pentru o tarta fina cu crema de cacao, ciocolata alba si zmeura. Este un desert fin si savuros care va va impresiona prin aromele placute care se imbina perfect unele cu celelalte.

ShareTweetSalvați

Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura

Număr Porții8 Servings
Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 20 minute

 250 gr faina
 130 gr zahar
 25 gr cacao
 130 gr unt
 1 ou
 1 praf de sare
 250 ml lapte
 1 pastaie vanilie
 2 galbenusuri
 250 gr ciocolata alba
 10 gr faina
 10 gr amidon de porumbb
 50 gr zahar
 120 gr gem de zmeura
 250 gr zmeura

Pasul 1 - Pregatirea blatului pentru Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
1

Intr-un bol generos adaugati zaharul si untul si omogenizati ingredientele impreuna. Incorporati oul, praful de sare, faina si cacaua. Omogenizati pana obtineti un blat pe care sa-l framantati usor pana cand toate ingredientele se intrepatrund. Acoperiti bolul cu o folie alimentara si dati blatul la rece aproximativ 30 minute.

Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
2

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 3 - Pregatirea cremei
3

Pentru pregatirea cremei de patiserie este necesar sa adaugati galbenusurile intr-un bol, pe care sa le omogenizati cu zaharul, aptele cald amestecat cu vanilina, 10 g faina si amidonul de porumb. Transferati crema lichida intr-o cratita pe care o puneti la legat la foc mic. Incorporati ciocolata alba. Cand aceasta a prins textura si a inceput sa se ingroase, dati crema deoparte pana se racoreste complet.

Pasul 4 - Coacerea prajiturii
4

Peste blat adaugati dulceata de zmeura, crema de patiserie, nivelati fiecare strat si dati la cuptor pentru 40 minute.

Pasul 5 - Servire Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
5

Cand prajitura s-a copt, decorati cu zmeura proaspata si ciocolata alba rasa.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags,

Ingrediente

 250 gr faina
 130 gr zahar
 25 gr cacao
 130 gr unt
 1 ou
 1 praf de sare
 250 ml lapte
 1 pastaie vanilie
 2 galbenusuri
 250 gr ciocolata alba
 10 gr faina
 10 gr amidon de porumbb
 50 gr zahar
 120 gr gem de zmeura
 250 gr zmeura

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea blatului pentru Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
1

Intr-un bol generos adaugati zaharul si untul si omogenizati ingredientele impreuna. Incorporati oul, praful de sare, faina si cacaua. Omogenizati pana obtineti un blat pe care sa-l framantati usor pana cand toate ingredientele se intrepatrund. Acoperiti bolul cu o folie alimentara si dati blatul la rece aproximativ 30 minute.

Pasul 2 - Preincalzirea cuptorului
2

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 3 - Pregatirea cremei
3

Pentru pregatirea cremei de patiserie este necesar sa adaugati galbenusurile intr-un bol, pe care sa le omogenizati cu zaharul, aptele cald amestecat cu vanilina, 10 g faina si amidonul de porumb. Transferati crema lichida intr-o cratita pe care o puneti la legat la foc mic. Incorporati ciocolata alba. Cand aceasta a prins textura si a inceput sa se ingroase, dati crema deoparte pana se racoreste complet.

Pasul 4 - Coacerea prajiturii
4

Peste blat adaugati dulceata de zmeura, crema de patiserie, nivelati fiecare strat si dati la cuptor pentru 40 minute.

Pasul 5 - Servire Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura
5

Cand prajitura s-a copt, decorati cu zmeura proaspata si ciocolata alba rasa.

Pofta buna!

Tarta cu cacao, ciocolata alba si zmeura