fbpx

Dulceata de coacăze negre

AutorOalesitigai
Evaluare

Vara este vreme buna pentru gemuri si dulceturi. Prepara dulceata de coacaze negre, cu aceasta reteta.

ShareTweetSalvați

dulceata coacaze negre

Număr Porții20 Servings

 600 gr coacaze negre
 400 gr zahar
 sucul de la o jumatate de lamaie

Pasul 1 – Pregatiti borcanele si coacazele
1

Dacă nu aveți un termometru de gătit, puneți o farfurie în congelator. Sterilizați borcanele pe care doriți să le utilizați. Scufundati coacăzele negre într-o cratita cu aproximativ 100 ml de apă. Aduceti la punctul de fierbere și lasati sa fiarba timp de 5 minute, până când fructele s-au descompus într-o pulpă tare. Lasa-le să se răcească ușor.

Pasul 2 – Cantariti pulpa si adaugati zahar
2

Acum aveți două opțiuni. Pentru un gem neted, stil jeleu, zdrobiți fructele printr-o sită, într-un bol. Dacă preferati dulceata cu textura, lasati pulpa așa cum este. Indiferent de optiune, cantariti pulpa de fructe și apoi adaugati 400 g de zahăr la fiecare 500 g de pulpă, apoi puneti înapoi în cratiță.

Pasul 3 – Turnati sucul de lamaie si fierbeti dulceata
3

Se toarnă sucul de lămâie apoi se încălzește ușor, amestecând, pentru a dizolva zahărul. Se intensifica focul, apoi se fierbe tare timp de aproximativ 10 minute sau până când ajunge la 105C (punctul de reglaj) pe un termometru de gătit. Dacă nu dețineți un termometru, încercați să puneti dulceata pe farfuria inghetata (intindeti cu o lingura). După câteva minute împingeți ușor cu degetul prin dulceata din farfurie - dacă suprafața se increteste, dulceata este gata. Dacă nu este gata, puneti din nou la fiert, timp de 2 minute, apoi re-testați.

Pasul 4 – Finalizati si puneti dulceata in borcane
4

Opriti focul și luati spuma cu o spumiera sau cu o lingura. Lasati la racit timp de 10-15 minute. Amestecați ușor pentru a distribui fructele uniform, apoi turnati în borcane sterilizate. Dulceata de coacaze negre se păstrează timp de 6 luni într-un dulap uscat și rece.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags,

Ingrediente

 600 gr coacaze negre
 400 gr zahar
 sucul de la o jumatate de lamaie

Indicații

Pasul 1 – Pregatiti borcanele si coacazele
1

Dacă nu aveți un termometru de gătit, puneți o farfurie în congelator. Sterilizați borcanele pe care doriți să le utilizați. Scufundati coacăzele negre într-o cratita cu aproximativ 100 ml de apă. Aduceti la punctul de fierbere și lasati sa fiarba timp de 5 minute, până când fructele s-au descompus într-o pulpă tare. Lasa-le să se răcească ușor.

Pasul 2 – Cantariti pulpa si adaugati zahar
2

Acum aveți două opțiuni. Pentru un gem neted, stil jeleu, zdrobiți fructele printr-o sită, într-un bol. Dacă preferati dulceata cu textura, lasati pulpa așa cum este. Indiferent de optiune, cantariti pulpa de fructe și apoi adaugati 400 g de zahăr la fiecare 500 g de pulpă, apoi puneti înapoi în cratiță.

Pasul 3 – Turnati sucul de lamaie si fierbeti dulceata
3

Se toarnă sucul de lămâie apoi se încălzește ușor, amestecând, pentru a dizolva zahărul. Se intensifica focul, apoi se fierbe tare timp de aproximativ 10 minute sau până când ajunge la 105C (punctul de reglaj) pe un termometru de gătit. Dacă nu dețineți un termometru, încercați să puneti dulceata pe farfuria inghetata (intindeti cu o lingura). După câteva minute împingeți ușor cu degetul prin dulceata din farfurie - dacă suprafața se increteste, dulceata este gata. Dacă nu este gata, puneti din nou la fiert, timp de 2 minute, apoi re-testați.

Pasul 4 – Finalizati si puneti dulceata in borcane
4

Opriti focul și luati spuma cu o spumiera sau cu o lingura. Lasati la racit timp de 10-15 minute. Amestecați ușor pentru a distribui fructele uniform, apoi turnati în borcane sterilizate. Dulceata de coacaze negre se păstrează timp de 6 luni într-un dulap uscat și rece.

Pofta buna!

Dulceata de coacăze negre