Pentru dulceata de fructe de padure poti folosi afine, zmeura, mure si/ sau coacaze. Este una din cele mai delicioase retete pentru dulceata. O poti folosi ulterior pentru a prepara diverse deserturi sau ca atare, unsa pe paine ori umplutura pentru gogosi.

Fructele de padure se curata de impuritati si codite sau parti putrezite. La 500 grame de fructe de padure, poti pune circa 500 – 700 grame de zahar, in functie de cat de dulce vrei sa fie la final. Vei obtine la final circa 2- 3 borcane de dulceata de fructe de padure, de 400 ml.
Pune zaharul intr-o cratita mai mare. Toarna apa peste zahar si apoi adauga zeama de lamaie. Pune oala pe foc pana cand zaharul se dizolva. Amesteca in cratita din cand in cand pentru a evita caramelizarea zaharului.
Cand siropul este gata, adauga in cratita fructele de padure. Amesteca usor si minimizeaza intensitatea focului. Cu o spumiera, indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata. Dupa ce fierbe timp de 15 minute, opreste focul si acopera cratita cu un prosop de bucatarie curat, ud si stors. Lasa dulceata la racorit.
Cand dulceata s-a racit bine, o poti pune in borcanele pregatite, curatate si sterilizate. Inchide-le ermetic cu capace, eticheteaza-le si aseaza-le pe rafturile din camara.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Fructele de padure se curata de impuritati si codite sau parti putrezite. La 500 grame de fructe de padure, poti pune circa 500 – 700 grame de zahar, in functie de cat de dulce vrei sa fie la final. Vei obtine la final circa 2- 3 borcane de dulceata de fructe de padure, de 400 ml.
Pune zaharul intr-o cratita mai mare. Toarna apa peste zahar si apoi adauga zeama de lamaie. Pune oala pe foc pana cand zaharul se dizolva. Amesteca in cratita din cand in cand pentru a evita caramelizarea zaharului.
Cand siropul este gata, adauga in cratita fructele de padure. Amesteca usor si minimizeaza intensitatea focului. Cu o spumiera, indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata. Dupa ce fierbe timp de 15 minute, opreste focul si acopera cratita cu un prosop de bucatarie curat, ud si stors. Lasa dulceata la racorit.
Cand dulceata s-a racit bine, o poti pune in borcanele pregatite, curatate si sterilizate. Inchide-le ermetic cu capace, eticheteaza-le si aseaza-le pe rafturile din camara.
Pofta buna!
