fbpx

Dulceata de fructe de padure

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Pentru dulceata de fructe de padure poti folosi afine, zmeura, mure si/ sau coacaze. Este una din cele mai delicioase retete pentru dulceata. O poti folosi ulterior pentru a prepara diverse deserturi sau ca atare, unsa pe paine ori umplutura pentru gogosi.

ShareTweetSalvați

Dulceata de fructe de padure

Număr Porții1 Serving
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare13 minuteTimp total28 minute

 1 kg fructe de padure
 1400 gr zahar tos
 210 ml apa
 sucul de la o lamaie

Pasul 1 – Pregateste fructele de padure
1

Fructele de padure se curata de impuritati si codite sau parti putrezite. La 500 grame de fructe de padure, poti pune circa 500 – 700 grame de zahar, in functie de cat de dulce vrei sa fie la final. Vei obtine la final circa 2- 3 borcane de dulceata de fructe de padure, de 400 ml.

Pasul 2 – Prepara siropul pentru dulceata de fructe de padure
2

Pune zaharul intr-o cratita mai mare. Toarna apa peste zahar si apoi adauga zeama de lamaie. Pune oala pe foc pana cand zaharul se dizolva. Amesteca in cratita din cand in cand pentru a evita caramelizarea zaharului.

Pasul 3 – Adauga fructele de padure
3

Cand siropul este gata, adauga in cratita fructele de padure. Amesteca usor si minimizeaza intensitatea focului. Cu o spumiera, indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata. Dupa ce fierbe timp de 15 minute, opreste focul si acopera cratita cu un prosop de bucatarie curat, ud si stors. Lasa dulceata la racorit.

Pasul 4 – Pregateste borcanele pentru dulceata de fructe de padure
4

Cand dulceata s-a racit bine, o poti pune in borcanele pregatite, curatate si sterilizate. Inchide-le ermetic cu capace, eticheteaza-le si aseaza-le pe rafturile din camara.

Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg fructe de padure
 1400 gr zahar tos
 210 ml apa
 sucul de la o lamaie

Indicații

Pasul 1 – Pregateste fructele de padure
1

Fructele de padure se curata de impuritati si codite sau parti putrezite. La 500 grame de fructe de padure, poti pune circa 500 – 700 grame de zahar, in functie de cat de dulce vrei sa fie la final. Vei obtine la final circa 2- 3 borcane de dulceata de fructe de padure, de 400 ml.

Pasul 2 – Prepara siropul pentru dulceata de fructe de padure
2

Pune zaharul intr-o cratita mai mare. Toarna apa peste zahar si apoi adauga zeama de lamaie. Pune oala pe foc pana cand zaharul se dizolva. Amesteca in cratita din cand in cand pentru a evita caramelizarea zaharului.

Pasul 3 – Adauga fructele de padure
3

Cand siropul este gata, adauga in cratita fructele de padure. Amesteca usor si minimizeaza intensitatea focului. Cu o spumiera, indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata. Dupa ce fierbe timp de 15 minute, opreste focul si acopera cratita cu un prosop de bucatarie curat, ud si stors. Lasa dulceata la racorit.

Pasul 4 – Pregateste borcanele pentru dulceata de fructe de padure
4

Cand dulceata s-a racit bine, o poti pune in borcanele pregatite, curatate si sterilizate. Inchide-le ermetic cu capace, eticheteaza-le si aseaza-le pe rafturile din camara.

Pofta buna!

Dulceata de fructe de padure