Daca crema tartinabila de ciocolata se regaseste adesea pe lista de dorinte personale sau ale celor mici, iata o idee inedita de desert de care se va bucura intreaga familie - floarea impletita dulce, cu crema de Nutella. Este absolut delicioasa si simplu de pregatit. Nu-i asa ca-ti doresti s-o incerci si tu?

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol amesteca faina cu zaharul si incorporeaza laptele caldut, untul si drojdia. Introdu si galbenusurile si omogenizeaza din nou, pana cand obtii un aluat elastic.
Transfera aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l si lasa-l la crescut 1-2 ore.
Taie aluatul in 4 parti egale. Intinde o bucata de aluat in forma circulara si transfer-o usor pe o hartie de copt. Unge-o cu Nutella si apoi repeta procesul cu celelalte 3 foi, evitand s-o ungi la suprafata pe ultima.
Stabileste centrul florii cu ajutorul unui capac, pahar etc. si ferind mijlocul taie prajitura in 12 “fasii”. Roteste fiecare fasie stanga-dreapta (o fasie alaturata in sensul invers de invartire celeilalte), astfel incat prajitura sa capete la final forma unei flori.
Transfera hartia de copt si prajitura pe o tava, unge-o cu putin albus de ou si pune-o la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Dupa ce prajitura este gata, o poti servi ca atare, calda sau rece.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol amesteca faina cu zaharul si incorporeaza laptele caldut, untul si drojdia. Introdu si galbenusurile si omogenizeaza din nou, pana cand obtii un aluat elastic.
Transfera aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l si lasa-l la crescut 1-2 ore.
Taie aluatul in 4 parti egale. Intinde o bucata de aluat in forma circulara si transfer-o usor pe o hartie de copt. Unge-o cu Nutella si apoi repeta procesul cu celelalte 3 foi, evitand s-o ungi la suprafata pe ultima.
Stabileste centrul florii cu ajutorul unui capac, pahar etc. si ferind mijlocul taie prajitura in 12 “fasii”. Roteste fiecare fasie stanga-dreapta (o fasie alaturata in sensul invers de invartire celeilalte), astfel incat prajitura sa capete la final forma unei flori.
Transfera hartia de copt si prajitura pe o tava, unge-o cu putin albus de ou si pune-o la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Dupa ce prajitura este gata, o poti servi ca atare, calda sau rece.
Pofta buna!
