fbpx

Floare impletita cu Nutella

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Daca crema tartinabila de ciocolata se regaseste adesea pe lista de dorinte personale sau ale celor mici, iata o idee inedita de desert de care se va bucura intreaga familie - floarea impletita dulce, cu crema de Nutella. Este absolut delicioasa si simplu de pregatit. Nu-i asa ca-ti doresti s-o incerci si tu?

ShareTweetSalvați

Număr Porții1 Serving
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

 450 gr faina
 200 ml lapte
 250 gr crema de cacao (Nutella, Finetti etc.)
 30 gr unt
 75 gr zahar
 35 gr drojdie
 2 galbenusuri

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Intr-un bol amesteca faina cu zaharul si incorporeaza laptele caldut, untul si drojdia. Introdu si galbenusurile si omogenizeaza din nou, pana cand obtii un aluat elastic.
Transfera aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l si lasa-l la crescut 1-2 ore.

Pasul 3 - Pregatirea prajiturii
3

Taie aluatul in 4 parti egale. Intinde o bucata de aluat in forma circulara si transfer-o usor pe o hartie de copt. Unge-o cu Nutella si apoi repeta procesul cu celelalte 3 foi, evitand s-o ungi la suprafata pe ultima.
Stabileste centrul florii cu ajutorul unui capac, pahar etc. si ferind mijlocul taie prajitura in 12 “fasii”. Roteste fiecare fasie stanga-dreapta (o fasie alaturata in sensul invers de invartire celeilalte), astfel incat prajitura sa capete la final forma unei flori.
Transfera hartia de copt si prajitura pe o tava, unge-o cu putin albus de ou si pune-o la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Pasul 4 - Servire
4

Dupa ce prajitura este gata, o poti servi ca atare, calda sau rece.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags,

Ingrediente

 450 gr faina
 200 ml lapte
 250 gr crema de cacao (Nutella, Finetti etc.)
 30 gr unt
 75 gr zahar
 35 gr drojdie
 2 galbenusuri

Indicații

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Intr-un bol amesteca faina cu zaharul si incorporeaza laptele caldut, untul si drojdia. Introdu si galbenusurile si omogenizeaza din nou, pana cand obtii un aluat elastic.
Transfera aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l si lasa-l la crescut 1-2 ore.

Pasul 3 - Pregatirea prajiturii
3

Taie aluatul in 4 parti egale. Intinde o bucata de aluat in forma circulara si transfer-o usor pe o hartie de copt. Unge-o cu Nutella si apoi repeta procesul cu celelalte 3 foi, evitand s-o ungi la suprafata pe ultima.
Stabileste centrul florii cu ajutorul unui capac, pahar etc. si ferind mijlocul taie prajitura in 12 “fasii”. Roteste fiecare fasie stanga-dreapta (o fasie alaturata in sensul invers de invartire celeilalte), astfel incat prajitura sa capete la final forma unei flori.
Transfera hartia de copt si prajitura pe o tava, unge-o cu putin albus de ou si pune-o la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Pasul 4 - Servire
4

Dupa ce prajitura este gata, o poti servi ca atare, calda sau rece.

Pofta buna!

Floare impletita cu Nutella