fbpx

Negresele lui Mos Craciun

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateMediu

Si Mos Craciun e fan al deserturilor de casa! Pentru acesta, dar si pentru piticii cuminti si pentru adultii pofticiosi am pregatit cea mai delicioasa negresa de sarbatori care va impresiona pe oricine prin dulceata si finetea ei. Nu uita s-o incerci si tu si sa te bucuri de savoarea ei inconfundabila.

ShareTweetSalvați

Număr Porții9 Servings
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

 100 gr faina
 150 gr zahar
 3 oua
 34 lingură(i) cacao
 1 pliculeț praf de copt
 250 gr frisca lichida
 80 gr unt
 300 gr ciocolata bruta
 2 sticluțe esenta vanilie
 capsuni

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Se pune pe foc o cratita la foc mediu in care se adauga apa. Cand apa incepe a clocoti se adauga deasupra un bol in care se pun bucatile de ciocolata la topit si se adauga untul si zaharul omogenizand incontinuu. Se da deoparte la racit.
Intr-un bol separat se freaca galbenusurile cu praful de sare, cacaua si esenta de vanilie. Incorporeaza ciocolata topita, respectiv praful de copt si faina. Incorporeaza si albusurile batute spuma si omogenizeaza atent astfel incat sa obtii un aluat cu bule.

Pasul 3 - Coacerea prajiturii
3

Pregateste o tava de copt pe care s-o tapetezi cu hartie. Intinde aluatul in aceasta si uniformizeaza-l, dupa care da-l la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Verifica cu ajutorul unei scobitori daca aluatul este facut. Daca acesta se lipeste de scobitoare mai lasa prajitura la cuptor timp de cateva minute.

Pasul 4 - Asamblarea prajiturii
4

Cand negresa este gata, scoate-o din cuptor si las-o deoparte la racit.
Pregateste frisca pe care s-o indulcesti cu zahar si s-o aromezi cu esenta de vanilie. Taie negresa in forma unor cubulete si adauga pe fiecare cate un mot de frisca si cate o capsuna. Fa un mot de frisca si fiecarei capsuni in parte si bucura-te de desert.

Pofta buna!

Ingrediente

 100 gr faina
 150 gr zahar
 3 oua
 34 lingură(i) cacao
 1 pliculeț praf de copt
 250 gr frisca lichida
 80 gr unt
 300 gr ciocolata bruta
 2 sticluțe esenta vanilie
 capsuni

Indicații

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
1

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.

Pasul 2 - Pregatirea aluatului
2

Se pune pe foc o cratita la foc mediu in care se adauga apa. Cand apa incepe a clocoti se adauga deasupra un bol in care se pun bucatile de ciocolata la topit si se adauga untul si zaharul omogenizand incontinuu. Se da deoparte la racit.
Intr-un bol separat se freaca galbenusurile cu praful de sare, cacaua si esenta de vanilie. Incorporeaza ciocolata topita, respectiv praful de copt si faina. Incorporeaza si albusurile batute spuma si omogenizeaza atent astfel incat sa obtii un aluat cu bule.

Pasul 3 - Coacerea prajiturii
3

Pregateste o tava de copt pe care s-o tapetezi cu hartie. Intinde aluatul in aceasta si uniformizeaza-l, dupa care da-l la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Verifica cu ajutorul unei scobitori daca aluatul este facut. Daca acesta se lipeste de scobitoare mai lasa prajitura la cuptor timp de cateva minute.

Pasul 4 - Asamblarea prajiturii
4

Cand negresa este gata, scoate-o din cuptor si las-o deoparte la racit.
Pregateste frisca pe care s-o indulcesti cu zahar si s-o aromezi cu esenta de vanilie. Taie negresa in forma unor cubulete si adauga pe fiecare cate un mot de frisca si cate o capsuna. Fa un mot de frisca si fiecarei capsuni in parte si bucura-te de desert.

Pofta buna!

Negresele lui Mos Craciun