fbpx

Usturoi congelat

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateÎncepător

Iata cum puteti congela usturoiul pentru a-l utiliza usor in retetele dumneavoastra. Pasii sunt simpli si va ajuta sa creati o rutina usoara prin care puteti avea intotdeauna la indemana usturoiul de care aveti nevoie pentru diverse preparate.

ShareTweetSalvați

usturoi concelat nou

Număr Porții20 Servings
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

 5 capatani de usturoi

Pasul 1 – Decojiti usturoiul
1

Dacă usturoiul nu este decojit, decojiti-l manual sau folosind metoda de agitare în interiorul unui borcan. Doar așezați cateii de usturoi nedecojiti în interiorul unui borcan curat, puneti capacul și agitați puternic până se îndepărtează toată coaja.

Pasul 2 – Formati pasta de usturoi
2

Cu ajutorul unui cutit, îndepărtați partile verzi sau tulpinile brune de pe cateii de usturoi decojiti.
Puneti cateii de usturoi intr-un blender cu lama metalica. Mixati cu impulsuri scurte până când usturoiul este uniform măcinat. Cand este nevoie, opriți-va și incorporati părțile laterale. Puteti alege sa faceti o pasta sau sa lasati usturoiul un pic mai granulat.

Pasul 3 – Puneti usturoiul la congelator
3

Transferați pasta de usturoi în pungi mici ziploc, transparente si depozitati la congelator. Puteți utiliza un cuțit pentru a trasa linii si a imparti compozitia, astfel incat o portie mica sa fie circa 1 lingurita de adaugat la preparate.

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags

Ingrediente

 5 capatani de usturoi

Indicații

Pasul 1 – Decojiti usturoiul
1

Dacă usturoiul nu este decojit, decojiti-l manual sau folosind metoda de agitare în interiorul unui borcan. Doar așezați cateii de usturoi nedecojiti în interiorul unui borcan curat, puneti capacul și agitați puternic până se îndepărtează toată coaja.

Pasul 2 – Formati pasta de usturoi
2

Cu ajutorul unui cutit, îndepărtați partile verzi sau tulpinile brune de pe cateii de usturoi decojiti.
Puneti cateii de usturoi intr-un blender cu lama metalica. Mixati cu impulsuri scurte până când usturoiul este uniform măcinat. Cand este nevoie, opriți-va și incorporati părțile laterale. Puteti alege sa faceti o pasta sau sa lasati usturoiul un pic mai granulat.

Pasul 3 – Puneti usturoiul la congelator
3

Transferați pasta de usturoi în pungi mici ziploc, transparente si depozitati la congelator. Puteți utiliza un cuțit pentru a trasa linii si a imparti compozitia, astfel incat o portie mica sa fie circa 1 lingurita de adaugat la preparate.

Usturoi congelat