Baba Ganoush mâncare libaneza este cremoasa și este insotita de o aroma irezistibila de vinete coapte. Este foarte versatila, ca și hummusul, de altfel. Conține doar 4 ingrediente și este foarte ușor de preparat.

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si o tava de copt.
Infasoara vinetele în folie de aluminiu și coace-le în cuptor timp de circa 60 de minute, pana ca se inmoaie bine. Desfaci apoi vinetele și le lași să se răcească timp de 10 minute.
Când s-au racit, decojeste vinetele și îndepărtează partea de sus. Păstrează doar carnea vinetelor.
Pune carnea de vinete într-un blender. Asauga sucul de lamaie, tahini, cateii de usturoi și sarea. Amesteca timp de 1 minut pana când obții o pasta fina și cremoasa.
În mod alternativ, poți amesteca prima data sucul de lamaie, tahini și usturoiul, după care sa adaugi vinetele. Este în regulă oricum.
Garniseste cu patrunjel și ulei de măsline, dacă preferi așa. Servește cu lipie, legume, pâine crocanta sau biscuiți.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si o tava de copt.
Infasoara vinetele în folie de aluminiu și coace-le în cuptor timp de circa 60 de minute, pana ca se inmoaie bine. Desfaci apoi vinetele și le lași să se răcească timp de 10 minute.
Când s-au racit, decojeste vinetele și îndepărtează partea de sus. Păstrează doar carnea vinetelor.
Pune carnea de vinete într-un blender. Asauga sucul de lamaie, tahini, cateii de usturoi și sarea. Amesteca timp de 1 minut pana când obții o pasta fina și cremoasa.
În mod alternativ, poți amesteca prima data sucul de lamaie, tahini și usturoiul, după care sa adaugi vinetele. Este în regulă oricum.
Garniseste cu patrunjel și ulei de măsline, dacă preferi așa. Servește cu lipie, legume, pâine crocanta sau biscuiți.
Pofta buna!
