fbpx

Baba Ganoush mâncare libaneza

AutorOalesitigai
EvaluareDificultateÎncepător

Baba Ganoush mâncare libaneza este cremoasa și este insotita de o aroma irezistibila de vinete coapte. Este foarte versatila, ca și hummusul, de altfel. Conține doar 4 ingrediente și este foarte ușor de preparat.

ShareTweetSalvați

Baba Ganoush mâncare libaneza

Număr Porții6 Servings
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total50 minute

 vanata mare
 ¼ pahar tahini
 4 lingură(i) zeama de lamaie
 2 catei de usturoi
 ¼ linguriță(e) sare
 ulei de masline, patrunjel si rodie pentru servire

Pasul 1 – Pregătește cuptorul
1

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si o tava de copt.

Pasul 2 – Pregătește vinetele pentru Baba Ganoush mâncare libaneza
2

Infasoara vinetele în folie de aluminiu și coace-le în cuptor timp de circa 60 de minute, pana ca se inmoaie bine. Desfaci apoi vinetele și le lași să se răcească timp de 10 minute.

Când s-au racit, decojeste vinetele și îndepărtează partea de sus. Păstrează doar carnea vinetelor.

Pasul 3 – Prepara pasta de Baba Ganoush
3

Pune carnea de vinete într-un blender. Asauga sucul de lamaie, tahini, cateii de usturoi și sarea. Amesteca timp de 1 minut pana când obții o pasta fina și cremoasa.

În mod alternativ, poți amesteca prima data sucul de lamaie, tahini și usturoiul, după care sa adaugi vinetele. Este în regulă oricum.

Pasul 4 – Servire Baba Ganoush mâncare libaneza
4

Garniseste cu patrunjel și ulei de măsline, dacă preferi așa. Servește cu lipie, legume, pâine crocanta sau biscuiți.

Pofta buna!

CategorieBucătărieMetodă de GătireTags

Ingrediente

 vanata mare
 ¼ pahar tahini
 4 lingură(i) zeama de lamaie
 2 catei de usturoi
 ¼ linguriță(e) sare
 ulei de masline, patrunjel si rodie pentru servire

Indicații

Pasul 1 – Pregătește cuptorul
1

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si o tava de copt.

Pasul 2 – Pregătește vinetele pentru Baba Ganoush mâncare libaneza
2

Infasoara vinetele în folie de aluminiu și coace-le în cuptor timp de circa 60 de minute, pana ca se inmoaie bine. Desfaci apoi vinetele și le lași să se răcească timp de 10 minute.

Când s-au racit, decojeste vinetele și îndepărtează partea de sus. Păstrează doar carnea vinetelor.

Pasul 3 – Prepara pasta de Baba Ganoush
3

Pune carnea de vinete într-un blender. Asauga sucul de lamaie, tahini, cateii de usturoi și sarea. Amesteca timp de 1 minut pana când obții o pasta fina și cremoasa.

În mod alternativ, poți amesteca prima data sucul de lamaie, tahini și usturoiul, după care sa adaugi vinetele. Este în regulă oricum.

Pasul 4 – Servire Baba Ganoush mâncare libaneza
4

Garniseste cu patrunjel și ulei de măsline, dacă preferi așa. Servește cu lipie, legume, pâine crocanta sau biscuiți.

Pofta buna!

Baba Ganoush mâncare libaneza